Fatih Projesi’ni Alan Şirkette Malî Kriz!

Fatih Projesi’ni Alan Şirkette Malî Kriz!
Fatih Projesi’nin 2 bölgede altyapı kurulum ihalesini alan Datateknik’in malî krize girdiği ve projeyle ilgili çalışan tüm personelin işine son verdiği ortaya çıktı.

Şirket sahibi Ü.K. sorularımızı cevapsız bırakarak çareyi telefonu kapatmakta buldu.

Eğitimde akıllı tahta ve tablet uygulamasını içeren Fatih Projesi’nin İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde altyapı ikinci faz kurulum ihalesini alan Datateknik’in projeyle ilgili 3 aydır hiçbir çalışma yapmadığı öğrenildi.

Projeyle ilgili çalışmak üzere oluşturulan 150 kişilik ekibe 26 Şubat 2014 tarihinde ‘fesih bildirimi’ yollayan şirketin zarar ettiği ve yaşadığı malî problemlerden dolayı çalışanların işine son verdiği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden 27 Kasım 2013 tarihinde Fatih Projesi altyapı kurulum ihalesini alan Datateknik’in İstanbul ve Ankara’daki 5 departmanını kapattığı belirlendi.

Bu departmanların kapanmasında şirketin yaşadığı malî krizin ve zararın önemli rol oynadığı ifade edildi.

İhale şartnamesine göre bin kişilik proje ekibi oluşturması gereken şirket 150 personelle projeyi yapma kararı aldı.

Aradan geçen belirli bir süreden sonra bu ekibin de işine son verildi.

Fatih Projesi için oluşturulan ekipte yer alan ve ismini vermek istemeyen bir çalışan, çok zor durumda olduklarını belirtti.

2 çocuğu olmasına rağmen 2 aydır tek bir kuruş para alamadığını söyleyen çalışan “Borç isteyecek kimsemiz yok, halimiz perişan, bizi buraya çalışmak için topladılar ama aylar oldu tek bir arayan bile yok.” diye konuştu.

Ekipte yer alan başka bir çalışan ise şirket yetkililerinin kendilerine kadro teklif ederek işe aldıklarını belirtti.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.