Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yatay Geçiş

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yatay Geçiş
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kurumlararası ve Kurum İçi Yatay Geçiş Başvuruları, 26 Temmuz-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında üniversitemizin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığının web sayfası üzerinden online olarak alınacaktır.
*Zamanında yapılmayan veya eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Yatay Geçiş Takvimi

21 Ağustos 2017 : Yatay Geçiş Başvuru Sonuçlarının Açıklanması
22-25 Ağustos 2017 : Kazanan Adayların Kesin Kayıtları (Asil Listede Yer Alan Adaylar)
28-29 Ağustos 2017 : Yedek Listede Yer Alan Adayların Kesin Kayıtları
*Online başvuru için tıklayınız. (Online başvuru rehberi için tıklayınız.)
(Önemli Bilgi: Yatay geçiş başvuru işlemleriyle ilgili bilgilendirmeler, sisteme kayıt olurken girilen mail adresine gönderilecektir. Aday öğrencilerimizin mail adreslerini kontrol etmeleri önemle rica olunur. Gerekli bilgilendirmeler mail aracılığıyla yapılacaktır.)
 
Sonuçların İlanı
 
Başvuru sonuçları 21 Ağustos 2017 tarihinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın web sayfasından ilan edilecektir. Kontenjan fazlası adayların başvurması halinde asil ve yedek adaylar ilan edilecektir. Asil adayların kayıt yaptırmaması halinde yedek adaylar yerleşme sırasına göre kayda çağrılacaktır.
 
Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvuru Koşulları
 
Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait tüm dersleri başarmış olması ve genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2.00 olması şarttır.
Ön lisans diploma programlarının ilk yarıyılı ile son yarıyılına, lisans diploma programlarının ilk iki yarıyılı ile son iki yarıyılına yatay geçiş yapılamaz.
İkinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dâhilinde yatay geçiş yapabilirler.
Açık veya uzaktan öğretimden diğer açık veya uzaktan öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık veya uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için, öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki genel not ortalamasının 100 üzerinden en az 80 olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir.
Birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından açık veya uzaktan eğitim veren diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak geçiş yapan öğrenciler geçtikleri programın ücretini öderler.
Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez.
Öğrenci sadece bir birimin bir diploma programına yatay geçiş için başvurabilir.
Kurumlar arası yatay geçişler ancak aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında yapılabilir.
Disiplin cezası almış olan öğrenci yatay geçiş başvurusu yapamaz.
 
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi yatay geçiş başvurularının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.