Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir

Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir
Kabinenin en dikkat çeken bakanı kuşkusuz ki 1981 doğumlu, 35 yaşındaki Fatma Betül Sayan Kaya..

Kabinenin en dikkat çeken üyesi, 4 isimli, Fatma Betül Sayan Kaya...

Fatma Betül ismi...
Sayan kızlık soyismi...
Kaya ise kocasının soyismi.

Hukukçu bir ailenin kızı olan Bayan Kaya, Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni birincilikle bitirdi, Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini burslu okudu, şeref derecesiyle mezun oldu. Amerika'nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi'nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi'nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye'ye döndü ve Cerrahpaşa tıp fakültesine girdi. Kaya, 2012 yılında Erdoğan'ın danışmanı oldu. Siyasete girdikten sonra mezun olan Sayan, şuan yazışmalarda Dr. unvanını da kullanıyor.

Kaya'nın erkek kardeşi olan Dr. Ömer Fatih Sayan şuan BTK başkanı olarak görev yapıyor. Fatih Sayan da kızkardeşi gibi iki bölüm mezunu... (Hem elektronik mühendisliği hem Hukuk mezunu)

Sayan'ın ablası olan Ayşe Hilal Sayan Koytak şuan Aile Bakanlığında Müsteşar yardımcısı olarak görev yapıyor. Yani Kaya, ablasının amiri olarak görev yapacak. Mart 2016'da müsteşar yardımcısı olarak görevlendirilen Ayşe Hilal hanım da, kızkardeşi gibi 2008 ila 2014 yılları arasında Ak Parti'de danışman olarak görev yaptı. Bu durumun farklı bir versiyonu Bekir Bozdağ'ın Adalet Bakanı oluşunda yaşanmıştı. Bozdağ Adalet Bakanlığı'na gelince aktif konumda olan kardeşi Ünal Bozdağ'ın görev yerini değiştirmişti.

Ahmet Akif isminde bir çocuk sahibi olan Kaya'nın eşi İlyas Kayaİstanbul Tıp Fakültesinde Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalında uzman doktor olarak görev yapıyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.