Fazla kilo düşmanı 6 besin

Fazla kilo düşmanı 6 besin
Bu besinlerden bazısı tokluk hissi vererek bazısı yağları yakarak bazısı da metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı oluyor.

Uzman Diyetisyen Nazlı Acar kilo düşmanı besinler konusunda bilgi verdi. Bu besinler kiloyu sevmiyor. Bu yüzden sizi ya tok tutuyor ya da yağlarınızı yakıyor. Kilo almak istemiyorsanız bu besinleri evinizden eksik etmeyin.

İşte kilo düşmanı besinler:

Tarçın


Tarçının tokluk hissi vermesi dışındaki en önemli özelliği tatlıya karşı eğilimi azalmasıdır.Tarçını bitki çaylarına ilave edebileceğiniz gibi yağ yıkımını hızlandıran süt ürünlerinde de kullanabilirsiniz. Yaz mevsiminin güzel meyvelerinden biri olan şeftaliyi, şeftali- yoğurt-tarçın kombinasyonu ile deneyebilirsiniz.

Maydanoz


Ödem problemi yaşayanların ilk aklına gelen maydanoza, zayıflama döneminde de yer vermekteyiz. İçeriyor olduğu vitamin ve minerallerle antioksidan özelliği ile zayıflama programlarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için de tercih edilmektedir. Maydanozu ananas elma kabak tarçın kombinasyonu ile de deneyebilirsiniz.

Kefir


Süt ve ürünlerinin yağ yıkımını artırıcı özelliğini biliyoruz. Kefir de, süt ve süt ürünlerinden olup aynı zamanda zayıflama döneminde olası kabızlık problemleri için birebirdir. Kefirin kesin tadını sevmiyorsanız size nane ile birlikte blendırdan geçirmenizi öneririm. Hem yeşilimtırak görüntüsüyle göze hem de tadı ile damak zevkinize hitap edecektir.

Kırmızı biber

Acı, vücut ısısını arttırarak metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybına yardımcı olmaktadır. Hızlanan metabolizma ile beraberinde yapılan egzersiz ile fit bir vücuda sahip olabilirsiniz. Kırmızı biberi, yoğurt-semizotu-kepekli makarna ile karıştırarak lezzetli bir kombin yapabilirsiniz.

Yeşil çay


Menapoz öncesi bayanlar günde 3 fincan yeşil çay içmeyi unutmayın. İçindeki kateşin ile zayıflatan ve metabolizmayı hızlandıran yeşil çayınızı tarçın ile de tüketebilirsiniz. Bir taşla iki kuş!

Keten tohumu


Menapoz sonrası kadınlarda artan karın çevresi yağlanmaya düşman olan keten tohumu, metabolizmanızı hızlandırarak kilo kaybetmenize yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda içeriyor olduğu elzem yağ asitleri ile zayıflama programınızı daha da sağlıklı kılar. Her gün keten tohumunuzu yoğurtlarınıza veya salatalarınıza 1 yemek kaşığı ilave edebilirsiniz.

 

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.