FEMTOCELL nedir, ne işe yarar

FEMTOCELL nedir, ne işe yarar
Abone tipi femto cihazları ile kullanıcıların yüksek kalitede üçüncü nesil mobil haberleşme hizmetini alması ile genişbant internet kullanımının artacak.

FEMTO ile cepten cihazlarının kontrolü yaygınlaşacak

Abone tipi femto cihazları ile kullanıcıların yüksek kalitede üçüncü nesil mobil haberleşme hizmetini alması ile genişbant internet kullanımının artacağına işaret eden Yıldırım, "Bu durum, ülkemizin otomasyon hizmetlerini daha fazla kullanmasını da sağlayacak. Hatta evde veya ofiste kullanılan cihazların cep telefonu ile kumanda edilebilmesi gibi çeşitli hizmetler de femtocell cihazlarıyla birlikte yaygınlaşmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.

FEMTOCELL nedir

Femtocell, küçük işletme ve konutlarda baz istasyonu kullanımı için tasarlandı. Femtocell, geniş band DSL ve 2.5G kablosuz standartlarını desteklerve IP standartının kullanılması nedeniyle özellikle pahalı GSM antenleri yerine bu teknoloji ile daha küçük alanlara hizmet veriyor. Femtocell için 'ev baz istasyonu' erişim noktası baz istasyonu' '3G erişim noktası' 'küçük hücresel baz istasyonu' kişisel 2G-3G baz istasyonu' gibi teknolojik tanımlamalar kullanılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.