Fen liselerine nasıl atama yapılacak

Fen liselerine nasıl atama yapılacak
17 Nisanda yayımlanan yönetmelikte 4 liseye nasıl atama yapılacağı açıklandı.

Aşağıdaki değerlendirmeler, 17 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre, özet olarak yapılmıştır. Dileyenler yönetmeliğin, 27 ila 36. maddeleri arasındaki hükümlere bakabilirler.

FEN VE SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ

Atanmak isteyenlerin alanının uygun olması ve başvuruların son günü itibariyle adaylık dahil en az üç yıl öğretmenlik yapmış olması gerekiyor.

Duyurular il genelinde yapılacaktır. Öğretmenler sadece bulunduğu ildeki fen ve sosyal bilimler liselerine başvurabilecek.

Duyurulara başvuran öğretmenler, hizmet puanı üstünlüğüne göre atanacaktır.

SPOR VE GÜZEL SANATLAR LİSELERİ

Spor liselerinin beden eğitimi öğretmenliği ile güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar/resim öğretmenliklerine uygulamalı sınavla öğretmen seçilecek.

1. yöntem:
Bu öğretmenliğe başvurmak isteyenlerin,
- görev yaptığı alanın atanmak istenilen alanla uyumlu olması ve
- başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil en az üç yıl öğretmenlik yapmış olması,
gerekmektedir.

İhtiyaç halinde 2. bir yöntem olarak, daha önce bu alanlarda çalışmış ancak şimdi farklı bir alanda öğretmenlik yapanlar arasından öğretmen seçilecektir. Bu halde, ayrılmanın üzerinden 5 yıl geçmemiş olması gerekiyor. Bu durumda hizmet puanı üstünlüğüne göre atama yapılacaktır.

Eğer 2. yöntemle de ihtiyaç karşılanamazsa, duyuruya başvuran diğer öğretmenler uygulamalı sınavla değerlendirilir. 60 ve üzeri puan alan başarılı sayılır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.