Fen rahat geçti; İnkılap bu yıl şaşırtmadı; İngilizce kelime bilgisi gerektiriyordu

Fen rahat geçti; İnkılap bu yıl şaşırtmadı; İngilizce kelime bilgisi gerektiriyordu
SEV Ortaokulları Akademik Koordinatörleri Teog 2. gün Ders Bazlı Değerlendirmesi...

FEN: Rahat Geçti

2016 – 2017 TEOG 1 sınavı Fen Bilimleri soruları MEB kazanımlarına uygun olarak hazırlanmış olup, öğrencilerin sorumlu olduğu iki üniteden eşit sayıda soru dağılımı yapıldığı gözlenmiştir. Sınavdaki sorular, çok fazla işlem yapmayı gerektirecek şekilde değil, bilinmesi gereken kazanımları yorumlayarak çözümlerine ulaşabilecek şekilde hazırlanmış sorular içermekteydi.

Soruların tamamı; açık, anlaşılır, bilgiyi sorgulayan, düzenli, sistemli çalışan öğrencilerin yapabileceği zorlukta sorulardı. Sorularda kullanılan görseller, konuyu bilen öğrenciler için destekleyici nitelikteydi. Soruları dikkatli okuyan, görselleri iyi inceleyebilen öğrenciler bu sınavda başarılı oldu.

İNKILAP: BU YIL ŞAŞIRTMADI

İnkılap tarihi soruları, bütün kazanımları kapsayıcı nitelikteydi. Daha önceki yıllarda benzerlerini gördüğümüz yoğun çelişkili sorular bu yılki sınavda öğrencilerin karşısına çıkmadı. ‘’Bağımsızlık, topyekün, milli egemenlik, bölgesellik, hukukun üstünlüğü, toplumsal eştilik’’ gibi kavram ve ilkeleri içeren sorular sınavın ayırt ediciliğini belirledi. Genel olarak orta seviye bir sınavın hazırlanmış olduğu, net olmayan cevabın bulunmadığı, çok fazla kavram ve kelime bilgisi içeren soruların yer aldığı, soruların hem bilmeyi hem de yorumlamayı gerektirdiği görülmektedir. Ünite kazanımlarına hakim, düzenli çalışan, dikkatli okuyan öğrenciler tarafından doğru cevaplanabilecek sorulardı.

İNGİLİZCE: Kelime bilgisi olan öğrenciler için kolay bir sınav

24 Kasım 2016 tarihinde uygulanan TEOG 1. sınavı İngilizce soruları MEB müfreadata uygundu. Sorular genel olarak zor olmayıp, öğrencilerin sorumlu olduğu üç üniteden eşit sayıda soru dağılımı yapıldığı gözlenmiştir. Kelime bilgisi iyi olan, kitap okuyan ve soruları dikkatle analiz edebilen tüm öğrenciler bu bölümde başarılı oldu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.