Fen sınavında günlük yaşamla örtüştürülebilir sorular vardı

Fen sınavında günlük yaşamla örtüştürülebilir sorular vardı
2016-2017 eğitim-öğretim yılı 1. Dönem Merkezî Ortak Sınavı’nın 2. gün tamamlanan sınavlarının ardından 2. gününde gerçekleştirilen fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve İngilizce derslerinin sorularını,

Özel Arı Okulları Zümre Öğretmenleri ile Ölçme ve Değerlendirme Uzmanları yorumladı.

Özel Arı Okulları Fen ve Teknoloji Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları fen ve teknoloji sınav sorularının MEB’in daha önce açıkladığı kazanımlara uygun olduğunu ifade ettiler. Sınavda 10 sorunun “İnsanda Üreme, Büyüme ve Gelişme” olan 1. Üniteden, diğer 10 sorunun ise “Basit Makineler” olan 2. ünitenin konu kapsamını içerdiğini belirttiler. Özel Arı Okulları Fen ve Teknoloji Zümresi Öğretmenleri, sınav sorularının öğrencilerin derste öğrendikleri bilgileri günlük yaşamlarıyla örtüştürebilecekleri nitelikte, açık, net ve ayırt edici olduğunu açıkladılar.

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi merkezi ortak sınavını değerlendiren Özel Arı Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları ise soruların kazanımlar doğrultusunda olduğunu ve kazanım dışı bir soruya rastlanmadığını belirttiler. Özel Arı Okullarının Sosyal Bilgiler Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları sınavda yer alan soruların ağırlıklı olarak okuduğunu anlama ve yorumlamaya dayalı soruları içerdiğine dair görüş bildirdiler. Özel Arı Okullarının öğretmenleri ve uzmanları ayrıca Sınavda “Bir Kahraman Doğuyor” ünitesinden 6, “Milli Uyanış: Yurdumuzun İşgaline Tepkiler” ünitesinden 9, “Ya İstiklal Ya Ölüm” ünitesinden 5 soru çıktığını, sınavın orta güçlükte olduğunu ve ayırt edici 2 sorunun yer aldığını ifade ettiler. Sınavı genel olarak değerlendiren Özel Arı Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları son 4 yılın soruları göz önünde bulundurulduğunda T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sınavının diğer yıllara oranla daha nitelikli ve belirleyici sorulardan oluştuğunu söylediler.

Özel Arı Okulları İngilizce Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları sınav sorularının tümümün müfredata uygun olduğunu belirttiler. Sınavda, 1.ünite “Friendship” kazanımlarından 3 soru, 2.ünite “Teen Life” kazanımlarından 11 soru ve 3.ünite “Cooking” kazanımlarından 6 soruya yer verildiğini ifade eden Özel Arı Okulları İngilizce Zümresi ve Ölçme Değerlendirme Uzmanları Beceri bazında değerlendirildiğinde A2 (CEFR) ölçütle uyumlu olarak okuma ve iletişimsel örneklere(diyalog, mesaj, görsel vb.) yer verildiğini söylediler.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.