Fetihlerle birlikte Anadolu ve Rumeli şehirlerindeki kültürel dönüşümü

Fetihlerle birlikte Anadolu ve Rumeli şehirlerindeki kültürel dönüşümü
Fetihlerle birlikte Anadolu ve Rumeli şehirlerindeki kültürel dönüşümü açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bu topraklarda yaşayan Bizans’a ait Rum halktır. Alpaslan la başlayan bu fetih hareketleri ve sonrasında Anadolu’ya gelen komutanlar ve dahilinde Türkiye Selçuklu faaliyetleri ilke Anadolu Türkleşmiştir. Bunun yanı sıra Rumeli’nin Türkleşmesi ise Osmanlı Devletiyle başlamıştır. Bu topraklara Türk kültürü geldikten sonra değişen birçok durum söz konusu olmuştur. Sadece topraklar için geçerli olmayan bu durum halkın yaşayış tarzını iki taraf içinde oldukça etkilemiştir.

  • Osmanlılar fethettikleri yerlere cami, medrese, mescit, han ve hamam gibi yapılarla buraları imar etmiştir.
  • Fethedilen şehirlerdeki çarşı ve pazarlar geliştirilmiş ya da yeniden inşa edilmiştir.
  • Osmanlılar, şehirleşmeye getirdikleri mimari anlayışla dağınık şekilde bulunan sosyal kurumları bir site içinde toplamıştır-Balkanlarda bulunan bugünkü yol ve şehir ağının ana hatları da Osmanlı Dönemi’nde ortaya çıkmıştır.
  • Şehir yolları ve su yolları tamir edilmiştir

366
260
1150
39
39
35
36
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.