Genç kalmak ve görünmek için alınacak yöntemler

Genç kalmak ve görünmek için alınacak yöntemler
Boyun ve yüzdeki erken kırışmayı önlemek için birkaç kurala uymanız yeterli. Onlar arasında sırt üstü ve kabarık bir yastıkla uyumak da var.
Sosyal medyanın da etkisiyle günümüzde genç görünme isteği kadınların yanı sıra erkeklerde de giderek yaygınlaşırken Acıbadem International Hastanesi dermatoloji uzmanı Dr. Hülya Sağlam, şu basit yöntemlerle kırışıklığa karşı önlem alınabileceğini söyledi:
 
*Yatış tarzına dikkat edin. Sırt üstü ve kabarık olmayan bir yastıkla yatmak boyun kırışıklığının oluşumunu azaltmada etkili.
 
*Otururken veya hareket halindeyken boynunuzu dik tutun.
 
*Egzersiz olarak gün içerisinde boynunuzu mümkün olduğunca geriye alıp 5 saniye bekleyin, dik pozisyona alıp birkaç saniye dinlenin. Bu çalışmayı 10 kez tekrarlayın. Göğüs kaslarını kuvvetlendiren hareketler de boyna iyi geliyor.
 
*Boyun kaslarına en etkili spor yüzme. Fırsat buldukça yüzün. Hem sağlığınıza iyi gelecek hem de gençleşmenize fayda sağlayacak.
 
*Masajın toparlayıcı etkisi var. Sert bir lifle banyoda boyun derisi pembeleşinceye kadar ovalama yaptıktan sonra besleyici bir yağ ile masaj yapın. Yukarı doğru ve enseye doğru masaj önemli. Sağ elle boyun sol tarafı, sol elle de sağ tarafından enseye doğru çekilmeli. Baş ve orta parmaklar arasında boyun derisini hafif kaldırıp bırakın. Elinizin tersi ile hafifçe vurarak çene altında masajı tamamlayın.
 
*Yüzünüzle birlikte mutlaka boynunuzu da günlük temizleyici jel veya sütlerle temizleyin. Boynunuzu aşağıdan yukarı doğru masaj uygulayarak nemlendirin. Güneşe çıkarken güneş koruyucuyu ihmal etmeyin.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.