George Orwell'in Hayvan Çiftliği romanında uzun uğraşlar sonucunda çiftliğin lideri olan domuzun adı nedir

George Orwell'in Hayvan Çiftliği romanında uzun uğraşlar sonucunda çiftliğin lideri olan domuzun adı nedir
George Orwell'in Hayvan Çiftliği romanında uzun uğraşlar sonucunda çiftliğin lideri olan domuzun adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 21 Ocak Cumartesi 657. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Ayçe Karaman İstanbul'dan katılıyor.

30.000 TL 8. Soru : George Orwell'in Hayvan Çiftliği romanında uzun uğraşlar sonucunda çiftliğin lideri olan domuzun adı nedir 

A- Mussolini

B- Stalin

C- Napolyon

D- Franco

Doğru Cevap: Napolyon

HAYVAN ÇİFTLİĞİ GEORGE ORWELL
İngiltere’de bir çiftlikte hayvanlar, Bay Jones’un egemenliğinde yaşamaktadırlar. Yaşlı bir domuz olan Koca Reis, bir devrim planlar ve hayvanları birleşmeye çağırır. Kendisi devrim yapılmadan ölür ama konuştukları diğer hayvanlara devrimi aşılamıştır.Bay Jones(Çar) hayvanların yem saatlerini unutunca aniden isyan patlak verir. Umulmadık biçimde devrim yapılır. Çiftlik sahibi Bay Jones çiftlikten atılır. Çitfliğin en zekileri olarak bilinen domuzlar diğerlerine önder olur. Çiftliğin adı “Beylik Çiftlik” iken “HAYVAN ÇİFTLİĞİ” olarak değiştirilir.İki domuz Napolyon ve Snowball(kar topu) olaylarda başı çeker. Napolyon iri yarı, iyi konuşamayan, ancak otorite sahibi; Snowball ise etkili konuşan, parlak zekaya sahip biridir. İkisi , Koca Reis’in fikirlerinden “hayvanizm” adında bir öğreti ortaya koyarlar. Kamçıları, gemleri, burun halkalarını, zincirleri yok ederler ve aynı gün “yedi Emir”i yazıp ahırın kapısına asarlar.Yedi Emir:
 
İki ayak üzerinde yürüyen herkesi düşman bileceksin.
Dört ayak üstünde yürüyen ya da kanatları olan herkesi dost bileceksin.
Hiçbir hayvan giysi giymeyecek.
Hiçbir hayvan yatakta yatmayacak.
Hiçbir hayvan içki etmeyecek.
Hiçbir hayvan başka bir hayvanı öldürmeyecek.
Bütün hayvanlar eşittir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.