Geyşanın anlamı nedir

Geyşanın anlamı nedir
Japon kültürünün önemli bir sembolü olan geyşanın anlamı nedir

Soru : Japon kültürünün önemli bir sembolü olan geyşanın anlamı nedir

A- Rehber

B- Sanatçı

C- Saki

D- Bahçıvan

Doğru Cevap : Sanatçı

Geyşa Nedir

Geyşa : Japonya’da erkekleri eğlendirmek amaçlı kişiye yönelik hizmetleri yapan kadınlara denir, bu kadınlar genellikle eğlendirmeye ve hizmet etmeye yönelik davranışlar sergileyerek kişiye göre dans masaj ve kişisel hizmet konularında ön plana çıkarlar.

Geyşalar nazik sadık ve saygılı insan görünümü ile karşımıza çıkarlar erkekleri için ellerinden geleni yaparlar bunun için dünyanın en iyi hizmet eden kadınları olarak hayata isimlerini yazdırmışlardır. Geyşaların dış görünümü klasik Japon elbisesi giyili biçimde ve yüzleri beyaz bir boya ile boyanmış vaziyette kendilerini sergilerler.Geyşa hakkındaki kişisel düşüncelerim

Geyşalar daha eski tarihlerde popüler olmuşlar iken günümüze gelindiği zaman bu popülerlik havasız kalmış ve sayısı azalmıştır sebebi ise batı modelinin Japonya’da yayılması olmuştur batı tarzı barların ve eğlence mekanlarının açılması üzerine kadınlar daha çok batısal hareketler ve davranışlarda bulunmaya başlamıştır.

Bundan sonrası ise geyşaların özgünlüğünü yitirmesi durumuna gelinmesi olmuştur. Gerçek bir geyşaya rastlamak zor olsa bile bu kültürü korumak amaçlı bir çok insan bu olaya seferber olmuş ve desteklerini vermişlerdir

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
1
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.