Google, ünlü yönetmen Eiji Tsuburaya için Doodle hazırladı - Eiji Tsuburaya kimdir?

Google, ünlü yönetmen Eiji Tsuburaya için Doodle hazırladı - Eiji Tsuburaya kimdir?
Dev arama motoro Google, ünlü Japon film yapımcısı ve yönetmen Eiji Tsuburaya'yı unutmadı. Google Eiji Tsuburaya için Doodle ve bir oyun hazırladı.

Bu yazımızda sizlere Ünlü Yönetmen Eiji Tsuburaya hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

Gooogle bugün Eiji Tsuburaya doodle'ı ile açtı. Eiji Tsuburaya doodle'ı hem eğlenceli hem de vakit geçirici. Peki Eiji Tsuburaya Doodle'ında ne anlatılmak isteniyor? Yayınlanan 10 bölümlük Doodle ile her bölümde bir film çekiyorsunuz. İlk önce nasıl yapılacağı size gösteriliyor ve daha sonra siz gösterilen yöntemle bir film sahnesi çekiyorsunuz.
 
Google Oyundan çok Eiji Tsuburaya’nın filmlerde yaptığı özel efektlerin nasıl oluşturduğunu basit bir mantıkla anlatmaya çalışmış.

"Güzelliği bulmak için dünyayı dolaşırız, ancak kendi içimizde onu taşıyamıyorsak, nafile bulamayız."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Ralph Waldo Emerson

Japonların bir numaraları film yönetmeni olan Eiji Tsuburaya filmleri saymakla bitmez. Eiji Tsuburaya 7 Temmuz 1901’de Fukuşima'da doğmuştur. 1921 ile 1923 yılları arasında savaş muhabirliği yaptı. Bu sırada bir prodükysiyon ekibine katıldı. Hunchback of Enmeiin filminde baş kameramanlık yaparak film sektörüne ciddi anlamda adım attı. Kamerada kullandığı yaratıcı tekniklerle dikkatleri üzerine topladı. Savaş zamanında pek çok propaganda filmine imza attı Birçok bilim kurgu filmine yönetmenlik yaptı. Bunlardan hepimizin çok yakından bildiği film Godzilla‘nın ilk serisi oldu. 1954 yılında çekilen Godzilla filmi dünyada büyük yankı uyandırdı. Bu film için hazırladığı efektler, oldukça ses getirdi. Ayrıca Tsuburaya, He-Man gibi filmlerin de özel efekt yönetmenliğini üstlendi. Godzilla filmi ona ilk kez Film Teknik ödülünü kazandırdı. Eiji Tsuburaya anlık görüntü tekniği, (stop motion) filmlerinde sıkça kullandı. Eiji Tsuburaya, 25 Ocak 197 yılında, 69 yaşında vefat etti. 50 yıllık film kariyerinde toplamda 250 filmde çalıştı.

Daha fazla biyografi için tıklayınız.

Eiji Tsuburaya Kimdir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.