Görme engellilerin kullandığı özel alfabeyi icat eden kendisi de görme engelli olan ünlü mucit kimdir

Görme engellilerin kullandığı özel alfabeyi icat eden kendisi de görme engelli olan ünlü mucit kimdir
Dünyadaki görme engellilerin günümüzde de kullanılan kendi adıyla anılan özel alfabeyi icat eden kendisi de görme engelli olan ünlü mucit kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Altın Petek 24 Nisan Pazartesi Yarışma Sorusu;

Soru : Dünyadaki görme engellilerin günümüzde de kullanılan kendi adıyla anılan özel alfabeyi icat eden kendisi de görme engelli olan ünlü mucit kimdir 

A- Christaan Huygens

B- Pierre Gassendi

C- Albert Calimette

D- Louis Braille

Doğru Cevap: Louis Braille

Soruya B cevabı verdi ve elendi, 15.000 TL kazandı

Louis Braille (d. 4 Ocak 1809 - ö. 6 Ocak 1852), Fransız eğitimci ve mucit.
 
Braille, görme engellileri için dünya çapında okuma ve yazma için kullanılan körler alfabesinin sistemini icat etti. Braille alfabesi, 1'den 6'ya kadar belli bir düzen içinde sıralanmış kabartmalı noktaları parmaklarla üstünden geçerek okunur. Özel karakterler içeren Asya dilleri dışında hemen hemen her dile uyarlanmıştır. Louis Braille'in kendisi de görme engelliydi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.