Guinness Dünya Rekorlarına göre bir filmden oyunculuk için aldığı ücretle 1 milyon dolar sınırını aşan ilk aktör kimdir

Guinness Dünya Rekorlarına göre bir filmden oyunculuk için aldığı ücretle 1 milyon dolar sınırını aşan ilk aktör kimdir
Guinness Dünya Rekorlarına göre bir filmden oyunculuk için aldığı ücretle 1 milyon dolar sınırını aşan ilk aktör kimdirsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Guinness Dünya Rekorlarına göre bir filmden oyunculuk için aldığı ücretle 1 milyon dolar sınırını aşan ilk aktör kimdir

A- Marlon Brando

B- James Dean

C- John Wayne

D- Frank Sinatra

Doğru Cevap: Marlon Brando

Bir Filmden Milyon Dolar Kazanan İlk Aktör

William Holden, Hollywood’un en çok hikaye edilmiş ve en ünlü sayılan aktörlerinden birisi olmuştur. 1950’li yıllarda aktör, çok sayıda klasik filmde rol almış ve 1957 yılında ‘The Bridge on the River Kwai‘ (Kwai Köprüsü) yapımında yıldız seviyesine ulaşmış ve bu olağanüstü çalışmasıyla 1 milyon dolar gelir elde etmiştir. Film izle o devirde hasılat rekoru kırmış ve William Holden da zamanının en çok gelir elde eden, yani 1 milyon dolarla bir rolden en çok para kazanan aktörü olmuştur.

Kwai Köprüsü sinema filmi tam 7 dalda Oscar ödülü almıştır. Filmin Oscar ödülü aldığı dallardan birkaçı: en iyi görüntü, en iyi yönetmen (David Lean) ve en iyi aktör (Alec Guinness) Oskarlarıdır. Buna ek olarak, Elizabeth Taylor da, 1963 yılında yayına giren Cleopatra (Kleopatra) filmindeki rolüyle 1 milyon dolar gelir elde eden başka bir oyuncu olmuştur. Bu da bir kadın oyuncunun bir rol için en çok kazanan (1 milyon dolar) oyuncu ünvanı almasına neden olmuştur.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
8 Yorum