Güneş ülkemizde en son hangi ilimizde batmaktadır

Güneş ülkemizde en son hangi ilimizde batmaktadır
Güneş ülkemizde en son hangi ilimizde batmaktadırsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Güneş ülkemizde en son hangi ilimizde batmaktadır

A- İzmir
B- Edirne
C- Muğla
D- Çanakkale

Doğru Cevap: Çanakkale

Bilecik, Isparta, Manisa ve Denizli hangisinde güneş sonra batar? sorunun cevabı için tıklayınız

Türkiye’de Güneşin ilk ve son doğduğu yerler nerelerdir?

Turkiye’de güneşin ilk ve son doğduğu yerler nerelerdir ondan bahsetmek istiyorum. Bazi illerimize baktıgımızda Güneş ortalama ayni zamanda dogarken bazı illerimizde de aynı zamanlarda batıyor. Güneşin bazı şehirlerde aynı zamanda dogması veya batması o sehirlerin aynı enlem üzerinde olmaları ile ilgilidir. Ayni enlem uzerinde bulunan sehirlerimizde Güneş aynı anda dogup aynı anda batıyor.

Güneşin ilk dogdugu yer “IĞDIR”.

Türkiye’de Güneşin dogusunu ilk goren ilimiz en doguda bulunan Igdır ilimizdir dolayısı ile Güneş ilk once Igdır ilinde dogar ve batar. Bu kural mevsimlere gore degişiklik gostermeyecegi gibi yılın hic bir zamanında veya herhangi bir sebepten dolayı da bir degişiklik gostermez. Ulkemizin sınır yapılarında bir degişiklik olmadıgı sürece bu hep boyle olacaktır.

Güneşin son dogdugu yer “ÇANAKKALE”.

Bilindigi gibi Güneş en son olarak da, ulkemizin en batısında yani en batıda bulunan ilimiz Canakkale’de dogar ve yine burada batar. Çanakkale ülkemizin en Batısı, Güneş’in en son dogdugu ve en son battıgı ilimizdir.

24
506
200
154
47
148
144
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.