Günlük hayatımızda teknolojinin yeri

Günlük hayatımızda teknolojinin yeri
Günlük hayatımızda teknoloji, bir sanayi alanında gücü ve bilgiyi biriktirme, denetleme, işleme, iletme gibi amaçlarla oluşturulan makinelerin, araç gereçlerin, aygıtların, yöntemlerin vb. tümünü kapsayan uygulama bilgisi.

Hayatın akışı içerisinde çokta fark etmesek de çevremizde hayatımızı kolaylaştıran birçok teknolojik araç var. Telefon, otomobil, bulaşık makinesi ve asansör bunlardan sadece birkaç tanesi. Bu araçlar birçok işi bizim yerimize yaparak veya yapılmasını kolaylaştırarak zamanımızı daha verimli kullanmamızı sağlıyor. Hiç düşündünüz mü ya bu teknolojik araçlar olmasaydı ne yapardık diye? Her halde hiçbir işimizi zamanında bitiremez, yorgunluktan bitkin düşerdik. Her ne kadar bazı insanlar teknolojik araçları kullanmayı reddetse de sonunda onlarda bu araçları kullanmak zorunda kalacaklar. Geleceğin dünyasında birçok şey robotlar tarafından yapılacak, bilgisayarlar tarafından kontrol edilecek. İnsanoğlunun kas kuvvetine hiç ihtiyaç olmayacak. İnsanoğlu sadece düşünecek, robotlar ve bilgisayarlar bu düşünceleri gerçekleştirecek.

Gelecekte dünyanın nasıl şekilleneceğini düşünüyorsunuz

Dünyamız nasıl ki 10-20 yıl öncesine göre çok farklı bir yer ise, bundan 10-20 yıl sonra da çok daha farklı bir yer olacaktır. Örneğin, 20 yıl önce hayatımızda olmayan cep telefonları şu anda hayatımızın vazgeçilmezi konumunda. Gelecekte yaşanacak teknolojik gelişmelerin ve bu gelişmelerle ortaya çıkacak aletlerin de, insanlar tarafından kısa zamanda sevilerek kullanılacağını buradan hareketle tahmin edebiliriz.

İnsanoğlu tarih boyunca geldiği noktadan asla geri gitmeyi kabul etmemiştir. Yazının bulunmasıyla insanlar şekillerle haberleşmeye geri dönmüş müdür? Hayır. Tekerlek bulunduğu halde insanlar yük taşırken farklı bir yönteme gitmiş midir? Hayır.

Elektrik ve ampul bulunduğu halde gazyağı ya da mum ile ışık elde edilmeye çalışılmamış, telefon bulunduğu halde dumanla haberleşme yoluna gidilmemiştir. Bu örnekleri yüzlerce çoğaltabiliriz.

İnsanoğlu, hayatını kolaylaştıran bütün teknolojik gelişmeleri ve bütün teknolojik aletleri severek kullanmıştır. Gelecekte de hayatımızı kolaylaştıracak teknolojik cihazların kullanılmasına kesin gözüyle bakabiliriz. Tarih boyunca teknolojik gelişmeleri düşündüğümüzde, teknolojinin insanlığın yönünü belirlediğini söylemekte yanlış olmaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.