Haliç Üniversitesi bursları nedir

Haliç Üniversitesi bursları nedir
Haliç Üniversitesi bursları nedir, tercih bursu, derece b​ursu, anlaşmalı kurumlar indirimi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

T.C. HALİÇ ÜNİVERSİTESİ BURS YÖNERGESİ

Türkiye'nin İlk 1​00, İstanbul'un​ İlk 50 Lisesi Bursu

MEB e-Okul Sistemi’nde 2023 LGS taban puan/yüzdelik dilim sırasına göre Türkiye’de ilk 100’de ve ​İstanbul’da ilk 50’de yer alan liselerden 2022 ve 2023 yıllarında mezun olan ve üniversiteye yerleşen adaylarımızı %25 oranında indirim uygulanır.
(*) Tıp Fakültesi öğrencileri bu indirimden yararlanamaz.

Tercih Bursu

ÖSYM tarafından yapılan üniversite giriş sınavlarında başarılı olan aday öğrenciler, tercih sıralamasında Haliç Üniversitesi'nin bölümlerini ve programlarını yazdıkları takdirde kaçıncı sıradan yerleşmiş olurlarsa olsunlar yerleştikleri sıralamanın üstünde Haliç Üniversitesi haricinde başka bir vakıf üniversitesi yazmadıklarında tercih bursu verilecektir. Aday öğrencilerimizin tercih sıralamasına devlet üniversitesi yazmış olmaları bu bursu almalarına engel teşkil etmeyecektir. Tercih Bursu verilecek olan bölümler/programlar ve oranları Üniversite Yönetim Kurulu'nun teklifi Mütevelli Heyeti Başkanı'nın onayı ile her tercih dönemi başlangıcında belirlenir.

Tercih bursunun süresi, Üniversite ile ilişiğinin veya bursunun herhangi bir şekilde kesilmemiş olması kaydıyla, Ön Li​sans programlarına yerleşen öğrenciler için 2 yıl, Lisans Programları için 4 yıl, Tıp Fakültesi için 6 yıl olarak devam eder. Her tercih dönemi için burs miktarı Rektörlüğün teklifi Mütevelli Heyeti'nin onayı ile belirlenir. Tercih sıralamasında Haliç Üniversitesi'nden önce başka bir vakıf üniversitesi tercih etmiş öğrenci bu burstan faydalanamaz.

Derece B​ursu

İlk 1, Yerleşilen bölümün YKS (SAY, EA, SÖZ, DİL) puan türünde yerleştirme sırasında 1. olan öğrenciye 10.000 ₺ aylık Destek Bursu, Konaklama Bursu, 1 Adet Dizüstü Bilgisayar ve Öğle Yemeği bursundan yararlanma imkânı sağlanır.

İlk 10, Yerleşilen bölümün YKS (SAY, EA, SÖZ, DİL) puan türünde yerleştirme sırasında ilk 10'a giren öğrencilere 7.000 ₺ aylık Destek Bursu, Konaklama Bursu, 1 Adet Dizüstü Bilgisayar ve Öğle Yemeği bursundan yararlanma imkânı sağlanır.

İlk 100, Yerleşilen bölümün YKS (SAY, EA, SÖZ, DİL) Puan türünde yerleştirme sırasında ilk 100'e giren öğrencilere 5.000 ₺ aylık Destek Bursu, Konaklama Bursu 1 Adet Dizüstü Bilgisayar ve Öğle Yemeği bursundan yararlanma imkânı sağlanır.

İlk 1000, Yerleşilen bölümün (SAY, EA, SÖZ, DİL) Puan türünde yerleştirme sırasında ilk 1.000'e giren öğrencilere 4.000 ₺ aylık Destek Bursu, 1 Adet Dizüstü Bilgisayar imkânı sağlanır.​

İlk 5.000, Yerleşilen bölümün (SAY, EA, SÖZ, DİL) Puan türünde yerleştirme sırasında ilk 5.000’e giren öğrencilere 3.000 ₺ aylık Destek Bursu imkânı sağlanır.​

İlk 10.000, Yerleşilen bölümün (SAY, EA) Puan türünde yerleştirme sırasında ilk 10.000'e giren öğrencilere 2.000 ₺ aylık Destek Bursu imkânı sağlanır.​

(*) Derece bursu eğitim-öğretim yılında 9 ay boyunca geçerlidir.​

Anlaşmalı Kurumlar İndirimi

%25 İndirim aşağıdaki kurumlara bağlı okul ve kurslarından gelen üniversite adaylarına uygulanır:

  • Final Eğitim Kurumları
  • Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Eğitim Kurumları
  • Okyanus Koleji
  • Sınav Eğitim Kurumları

%20 İndirim aşağıdaki kurumlara bağlı okul ve kurslarından gelen üniversite adaylarına uygulanır:

  • Birey Eğitim Kurumları
  • Açı Eğitim Kurumları
  • Çözüm Eğitim Kurumları​

* Anlaşmalı Kurumlar indirimi; Mimarlık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İşletme Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Beden Eğitimi Yüksekokulu, Konservatuvar, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin tüm bölümlerini ve Meslek Yüksekokulu'nun tüm programlarını kapsamaktadır (Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi hariç).

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.