Hamilelikte kabız olmamak için bunları tüketin

Hamilelikte kabız olmamak için bunları tüketin
Hamilelik döneminde en sık yaşanan kabızlık sorununa karşı bu besinleri tüketerek önleminizi alın.

Uzman Diyetisyen Serkan Tutar hamilelikte kabızlığa karşı beslenme önerilerinde bulundu...

Hormonal sistem hamilelik döneminde tam anlamıyla değişir. Bu değişiklik döneme özgü barsak hareketlerinde yavaşlamalara neden olur. Barsak hareketlerini hızlandırmak için posa içeriği yüksek olan sebze ve meyvelerin gün içerisinde yeterli porsiyonlarda (ortalama 5-9 porsiyon) tüketilmesi gereklidir. Ayrıca kuru meyveler bu dönemde barsak hareketlerini artıran kurtarıcılardır. Gün kurusu, kuru erik, incir, siyah kuru üzüm, yaban mersinini belirli miktarlarda tüketmeniz barsak düzeninizin sağlanmasına katkıda bulunacaktır. Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek gibi kurubaklagiller düzenli faaliyet gösteren barsaklar için tüketimi şarttır. Hamilelik döneminde günde 4-6 öğün tüketilmesi önerilmektedir. Egzersiz, barsak hareketini hızlandıran ve anne adayını stresten uzaklaştıran bir unsur olması nedeniyle ihmal edilmemelidir.
 
Bazı yiyecek ve içecekler barsak hareketini hızlandırarak hamilelik döneminde sıklıkla yaşanan kabızlık probleminin yaşam kalitenizi etkilemeyecek şekilde azalttığı bilinmektedir.
 
İşte hamilelikte kabızlığa iyi gelen besinler:

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.