Hangi aktör Oscar ödülünü oyuncu olarak değil yapımcı olarak kazanmıştır

Hangi aktör Oscar ödülünü oyuncu olarak değil yapımcı olarak kazanmıştır
Hangi aktör Oscar ödülünü oyuncu olarak değil yapımcı olarak kazanmıştır sorusunun cevabını vereceğiz. Tom hanks oscar ödülü, Brad Pitt oscar ödülü, George Clooney oscar ödülü, Sean Penn oscar ödülü kazandı mı?

250.000 TL'lik 11. Soru : Hangi aktör Oscar ödülünü oyuncu olarak değil yapımcı olarak kazanmıştır 

A- Tom hanks
B- Brad Pitt
C- George Clooney 
D- Sean Penn

Doğru Cevap: Brad Pitt

Soruya cevap vermedi ve 125.000 TL kazandı cevap verecek olsa idi George Clooney diyecekti.

William Bradley " Brad " Pitt (18 Aralık 1963 doğumlu) Amerikalı bir aktör ve yapımcıdır. Kendi şirketi Plan B Entertainment altında yapımcı olarak Akademi Ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül ve aday gösterildi .
Pitt ilk önce yol filmi Thelma & Louise'de (1991) bir kovboy otostopçisi olarak tanınmaya başladı. Büyük bütçeli prodüksiyonlarındaki ilk öncü rolleri, A River'ın Çalıştığı Bir Nehir (1992) ve Sonbaharın Efsaneleri (1994) ve Vampirle Röportaj (1994) adlı dramalarla geldi . Suç düdüğü Seven ve bilim kurgu filmi 12 Maymun (her ikisi de 1995) 'da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Altın Küre Ödülü ve Akademi Ödülü adayı olarak eleştirmenlerce alkışladı. Pitt, kült filmi Fight Club (1999) ve haşere filmi Ocean's Eleven (2001) ve devamı olan Ocean's Twelve (2004) ve Ocean's Thirteen (2007) adlı filminde oynadı. En büyük ticari başarıları Troy (2004), Bay ve Bayan Smith (2005) ve Dünya Savaşı Z (2013) olmuştur. Pitt , Benjamin Button (2008) ve Moneyball (2011) ' te bulunan Tuhaf Hikayesi konulu performansıyla ikinci ve üçüncü Akademi Ödülleri'ne aday gösterildi. Her ikisi de En İyi Resim İçin Akademi Ödülünü kazanan The Departed (2006) ve 12 Yıl Köle (2013) ve ayrıca The Tree of Life , Moneyball ve The Big Short (2015) adlı filmlerin hepsini Best Picture aday.
Bir kamuoyu olarak Pitt, çeşitli medya organları tarafından Amerikan eğlence endüstrisinin en etkili ve güçlü insanlarının yanı sıra dünyanın en çekici insanı olarak gösterildi . Kişisel hayatı da geniş bir tanıtımın konusu. Beş yıl boyunca evlendiği oyuncu Jennifer Aniston'dan boşandıktan sonra, 2014'ten beri aktris Angelina Jolie ile evlendi. Bunların altısı bir arada, üçü uluslararası kabul edildi. Eylül 2016'da Jolie, Pitt'den boşanma davası açtı.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
17 Yorum