Hangi canlı yüzerken kuyruğunu sağa sola hareket ettirir

Hangi canlı yüzerken kuyruğunu sağa sola hareket ettirir
Hangi canlı yüzerken kuyruğunu sağa sola hareket ettirir sorusunun cevabını vereceğiz.

TRT 1 Kendi Düşen Ağlamaz 25 Mayıs Perşembe Yarışma Sorusu;

Demek Neymiş Grubu Yarışmacıları Andaç, Çağatay, Doğan;

240.000 TL'lik 4. Soru : Hangi canlı yüzerken kuyruğunu sağa sola hareket ettirir 

A- Denizaslanı

B- Yunus

C- Köpek Balığı 240.000 TL

D- Balina

Doğru Cevap: Köpek Balığı

Deniz Altındaki Kusursuz Yüzücüler: Köpek Balıkları

Yeryüzündeki canlılar hayranlık uyandırıcı özellikleri ile bizlere kendilerini Yaratan yüce Allah’ı hatırlatırlar. Bu canlılardan birisi de köpek balıklarıdır.
 
Ömürleri boyunca dişlerinin binlerce defa yenilenmesi, kan kokusunu kilometrelerce öteden alabilmeleri ve yeryüzünün manyetik alanındaki değişimleri bile fark edebilmeleri, köpek balıklarındaki mükemmel özelliklerden sadece bazılarıdır.
 
Pek az balık suyun içinde bir köpek balığı kadar rahat hareket edebilir. Onları gözlemleyecek olursanız, sanki havada uçan bir balon kadar özgür hareketler yaptıklarını görürsünüz. Oysa su, havadan 800 kat daha yoğundur ve akışkanlığı havanın 55’te biri kadardır. Sonuç olarak su, hareketli bir gövdenin etrafında hava gibi kolaylıkla hareket etmez.
 
Bu kusursuz hareket yeteneği, Allah’ın köpek balığında yarattığı farklı özelliklerden kaynaklanıyor. Bunlardan ilki köpek balığının şekli ile ilgilidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.