Hangi canlıyı 1622'de sömürgeciler kıtaya geri getirmiştir

Hangi canlıyı 1622'de sömürgeciler kıtaya geri getirmiştir
Kuzey Amerika'da 14 milyon yıl öncesine kadar yaşadığı bilinen sonrasında soyu tükenen hangi canlıyı 1622'de sömürgeciler kıtaya geri getirmiştirsorusunun cevabını vereceğiz.

Soru :  Kuzey Amerika'da 14 milyon yıl öncesine kadar yaşadığı bilinen sonrasında soyu tükenen hangi canlıyı 1622'de sömürgeciler kıtaya geri getirmiştir

A- At

B- Kelebek

C- Aynalı sazan

D- Bal arısı

Doğru Cevap: Bal arısı

Yapılan kazılarda elde edilen fosiller ve mağaralarda rastlanan kabartma resimler arıcılığın çok eski bir geçmişe sahip olduğuna delil sayılmaktadır.
İspanya’nın Bicorp Valencia kasabasında bulunan M.Ö. 7000 yıllarında yapıldığı tahmin edilen mağara resimlerinde arılarla çevrili bir kadın bal alırken görülmektedir.
Mısır firavunlarının mezarlarında bulunan balmumları ise bundan 3-4 bin yıl önce arılardan bal alındığının kesin bir delil olarak kabul edilmektedir.
İspanyada yapılan kazılarla eski Yunan, Hitit, Roma, Çin medeniyetlerine ait tarihi eserlerde bulunan deliller de arıcılığın bilindiğinin göstergesi olarak kabul edilmiştir. Türk milleti eskiden beri arıcılığa önem vermiş ve uygulamıştır. Fatih Sultan Mehmet’in ve Kanuni Sultan Süleyman ‘ın kanunnamelerinde arıcılığa ait hükümler bulunmaktadır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.