Hangi iki Avrupa ülkesi 2016 yılında içinde aralarındaki kara sınırını yeniden çizme kararı aldı?

Hangi iki Avrupa ülkesi 2016 yılında içinde aralarındaki kara sınırını yeniden çizme kararı aldı?
Hangi iki Avrupa ülkesi 2016 yılında içinde aralarındaki kara sınırını yeniden çizme kararı aldı?

Kandi düşen ağlamaz 20 Ocak Yarışma Sorusu;

Soru: Hangi iki Avrupa ülkesi 2016 yılında içinde aralarındaki kara sınırını yeniden çizme kararı aldı?

A- Belçika - Hollanda 20.000 TL

B- İsviçre - Avusturya

C- Polanya - Litvanya 140.000 TL

D- ABD - Kanada

Doğru Cevap : Belçika - Hollanda

Belçika-Hollanda sınırı yeniden çiziliyor. İki ülke karşılıklı olarak toprak alıp verme konusunda anlaştı. Ancak işin ilginç olan yanı, değişilecek toprak parçalarının eşit büyüklükte olmaması.
 
BELÇİKA 2 ARAZİ VERECEK, HOLLANDA 3 ARAZİ ALACAK
 
16 hektarlık 2 arazi verecek olan Belçika, karşılığında Hollanda'dan 3 hektarlık arazi alacak. Anlaşma, iki ülke sınırında yer alan Mmas nehiri yatağının, insan eliyle değiştirilmesinin ardından geldi.
 
Belçika'nın 1830'da Hollanda'dan bağımsızlığını kazanmasından sonra, iki ülke arasındaki sınır bu nehir boyunca çizildi. Ancak 1961'de nehir yatağı, ulaşımın daha kolay sağlanması için düzleştirildi.
 
NEHİR YATAĞI SINIRI DEĞİŞTİRDİ
 
Nehrin yeni yatağı Belçika'nın küçük bir toprak parçasının Hollanda tarafında kalmasına neden oldu. Böylece, Hollanda'nın hakimiyetinde olmayan ve Belçika'nın kontrolünde zorlandığı toprak parçası, yasadışı faaliyetlerin merkezi oldu. Bölgede 2012'de başı olmayan bir ceset bulundu.
 
2018'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
 
Belçika'nın bu toprak parçasını kontrol etmekte zorlandığı için Hollanda'ya vermeyi kabul ettiği belirtiliyor. Yeni sınırın 2018'de yürürlüğe girmesi planlanıyor.
 
Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders varılan anlaşmanın, sınırların barışçıl yollarla yeniden çizilebileceğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum