Hangi kıtada bugüne kadar modern olimpiyat oyunları düzenlenmemiştir

Hangi kıtada bugüne kadar modern olimpiyat oyunları düzenlenmemiştir
Hangi kıtada bugüne kadar modern olimpiyat oyunları düzenlenmemiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mart Cumartesi 664. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Ali SELLER 1976 Sivas'lı Postacılık yapıyor;

Soru : Hangi kıtada bugüne kadar modern olimpiyat oyunları düzenlenmemiştir

A- Kuzey Amerika

B- Asya

C- Afrika

D- Avustralya

Doğru Cevap: Afrika

1892'de Paris Sorbonne Üniversitesi'ndeki bir konuşması sırasında Fransız Baron Pierre de Coubertin uluslararası spor organizasyonu fikrini öne sürdü. Coubertin, 1870-71 yıllarındaki Fransa-Almanya savaşında Fransa'nın yenilgi nedenini ülkede fiziksel eğitimin verilememesi olarak görüyordu. Spor eğitimini ve spor kurumlarını güçlendirerek ülkede sporu yaygınlaştırmak ve spordaki rekabetin ve iletişimin gerçek savaşları önleyebileceğini savunuyordu. 23 Haziran 1894'te Coubertin önderliğinde Uluslararası Olimpiyat Komitesi 13 ülke ve 79 temsilci ile ilk kez toplandı ve Olimpiyat Oyunlarının yeniden düzenlenmesine ve ilk olimpiyatların 1896'da Atina'da düzenlenmesine karar verdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum