Hangi spor karşılaşması sırasında hakem seyircilerin sessiz olmaları konusunda uyarı yapar

Hangi spor karşılaşması sırasında hakem seyircilerin sessiz olmaları konusunda uyarı yapar
Hangi spor karşılaşması sırasında hakem seyircilerin sessiz olmaları konusunda uyarı yapar sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 25 Mayıs Perşembe 676. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Gülcihan BÜYÜKDEMİRCİOĞLU İstanbul'dan katılıyor Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu.

Soru : Hangi spor karşılaşması sırasında hakem seyircilerin sessiz olmaları konusunda uyarı yapar 

A- Voleybol

B- Boks

C- Güreş

D- Tenis

Doğru Cevap: Tenis

Tenis Temel Kuralları nedir 

Teniste, servis atan ve servis karşılayan olmak üzere 2 başlangıç pozisyonu vardır.
 
Servis atan kişi oyuna, orta çizginin sağından atacağı servislerle başlar. Karşılayan kişi de çapraz şekilde durarak servisi karşılar. Servisteki temel kural, topun fileye değmeden karşı kutuya en fazla iki denemede isabet ettirilmesi, (fileye değip düşerse 'let' olur) ve oyuna sokulmasıdır. Oyuncu bunu yapamadığı takdirde "çift hata" yapmış olur ve puanı kaybeder.
 
Oyun esnasındaki temel kural ise topu filenin üzerinden veya etrafından geçirip, karşı kort sınırları içine düşürmek ve rakibin topa yetişememesi, yetişip de içeri düşürememesi gibi durumları beklemektir.
 
Oyunun sonuçlanması durumunda da servis atan oyuncu artık karşılayan, karşılayan oyuncu da artık servis atan sporcu konumundadır. Setlerin başındaki ilk oyun ve sonrasındaki her 2 oyunda bir, oyuncular yer değiştirmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.