Hangi ülkede trafik cezaları sürücünün gelir durumuna göre kesilir

Hangi ülkede trafik cezaları sürücünün gelir durumuna göre kesilir
Hangi ülkede trafik cezaları hem ihlalin içeriğine hem de sürücünün gelir durumuna göre kesilir?

Soru : Hangi ülkede trafik cezaları hem ihlalin içeriğine hem de sürücünün gelir durumuna göre kesilir?

A- Küba
B- Çin Halk Cumhuriyeti
C- Danimarka
D- Finlandiya

Doğru Cevap : Finlandiya

Zengine cezaya milyoner isyanı

Finlandiya’da hız sınırını aştığı için 160 bin TL trafik cezasına çarptırılan milyoner karara isyan etti. Uygulanan gelire göre ceza sistemine tepki gösteren iş adamı ülkeyi terk etmek istiyor

Finlandiya’da Reima Kuisla isimli milyoner iş adamına kesilen trafik cezası, ülkede uygulanan ‘gelir düzeyine göre ceza’ uygulamasını yeniden gündeme getirdi. Kuisla, 80 kilometre hız sınırı olan yolda 102 kilometreyle gittiğinin tespit edilmesinin ardından 54 bin Euro (160 bin TL) para cezasına çarptırıldı.

Bahis ve emlak sektörlerinde faaliyet gösteren milyoner, gelen cezanın ardından isyan etti. Kişisel Facebook hesabından cezaya ait belgeyi paylaşan ve sisteme yönelik eleştirilerde bulunarak Finlandiya’dan ayrılmayı düşündüğünü belirten milyoner iş adamı, ülkesinde pek destekçi bulamadı.

Eleştiren çok

Kuisla’ya uygulanan cezayı destekleyenlerin yaptığı eleştiriler arasında ‘ülkeden kaçmanın korkakça olduğu’ bulunuyor. Kuisla’nın aldığı ceza trafikte ilk sabıkası değil. Milyoner, 2013’de yine hız sınırını aştığı için 63 bin Euro (185 bin TL) ceza aldı. Mahkemeye başvuran Kuisla cezayı 5 bin Euro (14 bin TL) olarak ödedi. Finlandiya’da trafik cezalarıyla ilgili rekor ise 2002’ye ait. Helsinki’de motosikletiyle hız sınırını aşan Nokia’nın yöneticisi, yıllık geliri 11.5 milyon euro (33.9 milyon TL) olduğu için 94 bin euro (277 bin TL) para cezası ödedi.

Hırsızlık içindi

New York Times’a konuşan komiser Pasi Kemppainen, “Bu sistemin temeli 1920’li yıllara dayanıyor. Sistemin getirdiği cezalar yüksek olabilir ancak bunlar yalnızca bu cezaları karşılayabilecek olan kişiler” yorumunda bulundu. Finlandiya’da ‘gelire göre ceza sistemi’, başlarda hırsızlık ve saldırı suçları için uygulamaya konuldu. 1970’den itibaren trafik cezalarında uygulamaya başlandı.

3
2
0
1
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.