Hangisi deniz altının kalitesini ölçmek için yapılan analizin değişkenlerinden biri değildir

Hangisi deniz altının kalitesini ölçmek için yapılan analizin değişkenlerinden biri değildir
Hangisi deniz altının kalitesini ölçmek için yapılan analizin değişkenlerinden biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi deniz altının kalitesini ölçmek için yapılan analizin değişkenlerinden biri değildir 

A- Renk

B- Işık geçirgenliği

C- Oksijen doygunluğu

D- Sıcaklık

Doğru Cevap: Oksijen doygunluğu

Oksijen doygunluğu kandaki oksijen konsantrasyonunu belirten bir terimdir. İnsan vücudu kandaki oksijen seviyesinin çok hassas olarak spesifik bir değerde bulunmasına ihtiyaç duyar ve vücut bunun için gerekli düzenlemeleri yapar. İnsan kanındaki oksijen seviyesinin yüzde 95-100 arasında olması normal kabul edilir. Yüzde 90'ın altındaki oksijen seviyesi düşük olarak kabul edilir ve bu hipoksemiye neden olabilir. Yüzde 80'in altındaki oksijen seviyeleri, bu seviyelerde beyin ve kalp gibi organların çalışması bozulabileceğinden, gecikmeksizin müdahale gerektirir. Düşük oksijen seviyesinin sürekli olması solunum krizi ya da kalp krizi ile sonuçlanabilir.
 
Kandaki oksijen seviyesini artırmaya yardımcı olmak için oksijen terapisi kullanılabilir. Oksijenlenme oksijen moleküllerinin vücut dokularına girmesi ile olur. Örneğin, kan akciğerlerde, oksijen moleküllerinin havadan kana geçmesi ile oksijenlenir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.