Hangisi Nobel Edebiyat Ödülü almıştır

Hangisi Nobel Edebiyat Ödülü almıştır
Hangisi Nobel Edebiyat Ödülü almıştırsorusunun cevabını vereceğiz.

Kendi Düşen Ağlamaz 23 Mart Perşembe Yarışma Sorusu;

Damar Yolu Grubu Yarışmacıları Gözde, Talip ve Gökhan;

500.000 TL'lik 5. Soru : Hangisi Nobel Edebiyat Ödülü almıştır

A- Dostoyevski

B- Soljenitsin 260.000 TL

C- Tolstoy 120.000 TL

D- Çehov 120.000 TL

Doğru Cevap: Dostoyevski

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski (Rusça: Фёдор Миха́йлович Достое́вский, Bu ses hakkında Dinle (yardım·bilgi)) (d. 11 Kasım 1821, Jülyen: 30 Ekim, Moskova - ö. 9 Şubat 1881, Jülyen: 28 Ocak, Sankt Peterburg), Rus roman yazarı.
 
Çocukluğu sarhoş bir baba ve hasta bir anne arasında geçiren Dostoyevski, annesinin ölümünden sonra Petersburg'taki Mühendis Okulu'na girdi. Babasının ölüm haberini burada aldı. Okulu başarıyla bitirdikten sonra İstihkâm Müdürlüğü'ne girdi. Bir yıl sonra istifa ederek buradan ayrıldı. Ordudan ayrıldıktan sonra edebiyata yönelen Dostoyevski'nin ilk kitabı İnsancıklar, 1846 yılında yayımlandı. Bu eserinin ardından yazdığı kitaplarla beklediği başarıya ulaşamayan Dostoyevski'nin umudu kırıldı ve politikayla ilgilenmeye başladı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum