Hangisi voleybolda oyunculara mevkilerine göre verilen isimlerden değildir

Hangisi voleybolda oyunculara mevkilerine göre verilen isimlerden değildir
Hangisi voleybolda oyunculara mevkilerine göre verilen isimlerden değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hangisi voleybolda oyunculara mevkilerine göre verilen isimlerden değildir 

A- Pivot

B- Pasör

C- Libero

D- Smaçör

Doğru Cevap: Pivot

Voleybolda Oyuncu Mevkileri Nelerdir?

Pasör Nedir?
Smaçörlere pas dağıtan oyuncudur. 3 numarada oynar. oyunu asıl yönlendiren oyuncudur. Pasörün kötü pas atması halinde smaçöre daha çok görev düşer ve hücumda ki etki azalır.
 
Pasör Çaprazı Nedir?
Pasör servise geçtiğinde öne gelen ve genellikle uzun pasla hucüm eden oyuncu. 2 numara oyuncusu da denilebilir. Bu oyuncu 4-2 taktiğinde görev almaz.
 
Smaçör Nedir?
4 numarada oynayan ve genellikle uzun pasla hucüm eden elemanlara denir. Sahada bu görevde oynayan 2 oyuncu bulunur. Birisi servise geçtiğinde diğeri (yani “çaprazı”) öne geçer bu nedenle 4 numaradan sürekli olarak hucüm yapılabilir.
 
Orta Oyuncu Nedir?
3 numaradan oynayan ve kısakurşun paslarla hucüm eden elemanlara denir. Bu görevle 2 oyuncu sahada yer alır. Birisi servise geçtiğinde diğeri (yani “çaprazı”) öne geçer bu nedenle 3 numaralı bölge de sürekli hucüm bölgesidir.
 
Libero Nedir?
Takımın 6. oyuncusudur. Farklı renkli (genellikle takım formasının tam zıt renginde) forma giyer diğer oyunculardan farklı olarak oyuncu listesinde adının yanında bir “L” ibaresi bulunur ve bu ibare bu oyuncunun o maç sırasında başka bir görevde kullanılamayacağını gösterir. Takımın savunma oyuncusudur. Oyun sırasında servis atılmadan önce takımının o sırada savunmada olan oyuncularından biriyle yer değiştirebilir. Bu yer değiştirme sahanın arka alanından gerçekleştirilir. Arka alanda parmak pas ve manşet alabilirken topu 3 metre içinde parmak pasla alamaz. Yerine geçtiği oyuncu 4 numaraya geldiğinde ya da başka bir oyuncuyla değişmesi gerekiyorsa oyundan çıkar. Her iki durumda da oyuna tekrar girebilmesi için bir sayı beklemelidir. Servis atamaz ve 3 metre içinden hucüm yapamaz. Arka alandan hucüm yapabilir ancak zıplayamaz.

Kaynak:Eğitim Sistem

104
102
10
1
2
2
22
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.