Hayaller ve umutlar ile ilgili kompozisyon

Hayaller ve umutlar ile ilgili kompozisyon
Hayaller ve umutlar ile ilgili kompozisyon çalışmamıza yer vermeye çalışacağız. Belli bir konudaki duygu ve düşüncelerimizi, düzenli ve anlamlı bir bütün halinde farklı türlerde ifade ettiğimiz ifade şekline “kompozisyon” denilmektedir.

Hayal kurmak ile ilgili kompozisyon örnekleri -1

İnsanoğlunun hayatta kalma nedenlerinden bir tanesi hayalleri ve umutlarıdır. Bir insan hayalleri ve umutları olmadığı sürece yaşayamaz. Bu hayaller ve umutlar kişinin yaşama sebebi, onu hayata bağlayan en temel unsurlardır.

Bir insan hayatı boyunca hayaller kurmakta ve bu hayallere ulaşmak için mücadele etmektedir. İnsan bunun için emek vermekte ve hayatını ona göre planlamaktadır. Planlanan bu hayat istendiği gibi şekillenmediğinde yeni hayaller kurulmakta ve yaşam mücadelesi bu şekilde sürüp gitmektedir. Hayalleri ve umutları olmayan bir insan ise rüzgarda savrulan bir yaprağa benzemektedir ve bu kişiler ömürleri boyunca hiçbir zaman başarılı olamaz.

İnsanın yaşamdan zevk alabilmesi, sevdiklerine ve yaşama bağlanabilmesi için hayaller kurması ve umutlarının olması şarttır. Bu nedenle her insan kendine amaçlar belirlemeli ve bu amaçlara ulaşmak için var gücü ile çalışmalıdır. Çünkü hayallere ulaşmanın vermiş olduğu mutluluk başka hiçbir şeyde yoktur.

Hayal kurmak ile ilgili kompozisyon örnekleri -2

Hayallerimiz bizi gerçeğe bağlayan çok önemli etkenlerdir. İnsan hayal kurduğu müddetçe bu hayattaki varlığını devam ettirir çünkü kurduğumuz hayalleri gerçekleştirme isteği insanı yaşam enerjisi verir.

İnsan bu hayalleri gerçekleştirmek için elinden geleni yapar ve hayatı boyunca mücadele eder. Hayal kurmayan kişiler bu dünyada hiçbir amacı olmayan insanlardır Amaçsız olmak ise insanın kendine yapabileceği en büyük kötülüktür. Çünkü amacı olmayan kişi bu dünyada yaşamak için hiçbir sebep bulamaz. Amacı olan kişiler ise bu amaçlarını gerçekleştirmek için sürekli hayaller kurarlar ve bu hayallerin gerçekleşmesi için her zaman mücadele ederler. Hayallerimiz bizim kalbimizden ve aklımızdan geçenlerin gerçekleştiği bir dünya yaratır.

İnsan bu sayede geleceğe dair plan yapabilir. Bu sayede gelecekte karşısına çıkacak olan şeylere karşı hazırlıklı olur. Bu nedenle her insanın hayalleri olmalı ve hiç kimse hayal kurmaktan vazgeçmemelidir.

4003
1591
2228
1569
420
853
3502
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum