Hayata Çalım At filminin yönetmeni kimdir

Hayata Çalım At filminin yönetmeni kimdir
Futbolcu Eric Cantona'nın başrolde oynadığı "Hayata Çalım At" filmi ve vizyona giren "Ben Daniel Blake" filmlerinin yönetmeni kimdir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 21 Ocak Cumartesi 657. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı İpek Öztürk, İstanbul'dan katılıyor.

Soru : Futbolcu Eric Cantona'nın başrolde oynadığı "Hayata Çalım At" filmi ve vizyona giren "Ben Daniel Blake" filmlerinin yönetmeni kimdir?

A- David Lynch
B- Pedro Almodovar
C- Peter Jackson
D- Ken Loach

Doğru Cevap: Ken Loach

Kenneth Loach , (d. 17 Haziran 1936 Nuneaton, İngiltere) İngiliz televizyon ve sinema yönetmeni.
Babası elektrikçi olan Ken Loach, Oxford'da hukuk okudu. Üniversiteden sonra yönetmenlik öncesi şansını aktörlükte denedi. 1961 yılında Northampton Repertuar Tiyatrosu'nda yönetmen asistanı oldu. Ardından 1963'te BBC'ye geçerek TV yönetmenliğine başladı. Z Cars, Diary of a Young Man (Genç Bir Adamın Güncesi), Cathy Come Home (Cathy Eve Gel) gibi dizi ve TV filmlerine imza attı. 1969 yılında en önemli filmlerinden olan Kes (Kerkenez)'i çevirdi. 70'ler ve 80'ler boyunca, filmlerini dağıtma zorluğu, politik sansür ve ilgi yoksunluğu gibi sorunlarla karşılaştı. Thatcherizm'in İngiltere'de iktidarda olduğu dönemde konularını alt sınıflardan,yoksulların yaşamından alan sosyal içerikli filmler yapan Loach, madencilerin grevini anlatan A Question of Leadership isimli belgeseli ile Muhafazakar Parti'nin büyük tepkisini çekti.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.