Hayvanlardan ve süt ürünlerinden bulaşabilen halk arasında peynir hastalığı olarak bilinen hastalığın adı nedir

Hayvanlardan ve süt ürünlerinden bulaşabilen halk arasında peynir hastalığı olarak bilinen hastalığın adı nedir
Hayvanlardan ve süt ürünlerinden bulaşabilen halk arasında peynir hastalığı olarak bilinen hastalığın adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hayvanlardan ve süt ürünlerinden bulaşabilen halk arasında peynir hastalığı olarak bilinen hastalığın adı nedir 

A- İntelorans

B- Bulimia

C- Mastositoz

D- Bruselloz

Doğru Cevap: Bruselloz

Bruselloz (Peynir) Hastalığı Nedir?

Halk arasında Peynir Hastalığı olarak bilinen Bruselloz Hastalığının görülme riskinin, peynir yapımının başladığı ilkbahar aylarında daha yükseksektir. bruselloz, hayvanlardan insanlara bulaşan ve gelişmekte olan ülkelerde hala yaygın olarak görülen bir enfeksiyon hastalığıdır. Pek çok hayvan türünde ve insanlarda enfeksiyona neden olan hastalığın özellikle koyun, keçi, sığır ve manda gibi evcil hayvanları etkilediğini ve bu hayvanlardan insanlara direkt temasla veya hayvansal ürünlerle indirekt yollarla bulaşmaktadır. Hasta hayvanların idrar, süt ve diğer salgılarında brusella bakterisinin bulunduğunu ve taze peynir, krema, tereyağ ve dondurmanın tüketilmesi gibi değişik yollarla insanlara bulaşabilmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.