Her aileye tek çocuk politikasını 2016'da iki çocuğa çıkarıp kanunlaştıran ülke neresidir

Her aileye tek çocuk politikasını 2016'da iki çocuğa çıkarıp kanunlaştıran ülke neresidir
Her aileye tek çocuk politikasını 2016'da iki çocuğa çıkarıp kanunlaştıran ülke neresidir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kendi Düşen Ağlamaz 23 Şubat Perşembe Yarışma Sorusu;

Hidrofobikler Yarışmacıları Tuğçe, Meliha ve Hülya.

760.000 TL 2.Soru :Her aileye tek çocuk politikasını 2016'da iki çocuğa çıkarıp kanunlaştıran ülke neresidir 

A- Hindistan 80.000 TL

B- Çin 680.000 TL

C- Meksika

D- Brezilya

Doğru Cevap: Çin

Çin’in ’tek çocuk’ politikası resmen tarih oldu

Çin hükümeti onlarca yıldır sürdürdüğü ’tek çocuk’ politikasını 1 Ocak itibariyle resmen bitirdi ve ikinci çocuğa izin verdi.
İktidardaki Komünist Parti geçtiğimiz Ekim ayında ’tek çocuk’ politikasının değiştirilip ’iki çocuk’ yapılacağını duyurmuştu. Bu değişikliğin 1 Ocak itibariyle uygulanacağı bildirildi.
 
Çin hükümeti aile planlaması ve nüfusun hızlı artışının önüne geçmek için 1970’li yıllarda tek çocuk uygulamasına geçmişti ve ikinci çocuğu olan ailelere ağır cezalar veriliyordu. İstatistik uzmanları bu uygulama ile 400 milyon doğumun önüne geçildiğini söyledi.
 
Çin’i 40 yılı aşkın bu politikayı değiştirmeye zorlayan iki ana sebep ise nüfustaki cinsiyet dengesizliği ve işgücünün azalması. Çünkü nüfus hızla yaşlanıyor. Uzmanlar bu kararın verilmesinde geç kalındığının altını çiziyor ve bu sebeple 2050 yıllarına doğru Hindistan’ın Çin’in tahtını sallayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.