Heredot'a göre Persli erkek çocuklara, öğretilen 3 şeyden biri değildir

Heredot'a göre Persli erkek çocuklara, öğretilen 3 şeyden biri değildir
Heredot'a göre hangisi, doğumdan 5 yaşına kadar babalarına gösterilmeyen Persli erkek çocuklara, 5 yaşından 20 yaşına kadar öğretilen 3 şeyden biri değildir sorusunun cevabını vereceğiz.

Kim Milyoner Olmak İster 27 Mayıs 2017 Cumartesi 677. Bölüm Yarışma Sorusu;

Yarışmacı Lara CANTÜRK.

Soru : Heredot'a göre hangisi, doğumdan 5 yaşına kadar babalarına gösterilmeyen Persli erkek çocuklara, 5 yaşından 20 yaşına kadar öğretilen 3 şeyden biri değildir?

A- At binmek

B- Ok atmak

C- Doğruyu söylemek

D- Gıybet etmemek

Doğru Cevap: Gıybet etmemek 

Bu soruya cevap vermedi ve 30.000 TL kazandı.

Tarihçi Heredot’a göre, Eski Mısırlılar dünyanın en “dindar” insanlarıydılar. Ancak dinleri “hak din” değil, çok tanrılı sapkın bir dindi ve içinde bulundukları koyu tutuculuk sebebiyle bu sapkın dinlerinden bir türlü vazgeçemiyorlardı. Eski Mısır kavmi, içinde yaşadığı doğal çevre şartlarından çok etkilenmişti. Mısır’ın doğal coğrafyası ülkeyi dış saldırılara karşı çok iyi koruyordu. Mısır’ın dört bir yanı çöllerle, dağlık arazilerle ve denizlerle çevriliydi. Mısırlılar, bu doğal koşullar sayesinde dış ülkelerden soyutlandılar. Ancak geçen yüzyıllar, bu soyutlanmayı koyu bir taassuba dönüştürdü. Böylece Mısırlılar gelişmelere ve yeniliklere kapalı, dinleri konusunda son derece tutucu bir görünüm kazandılar.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.