Hinduizm ve Budizm evrenin yapısını simgelediğini düşünülen ritüel ve meditasyon amacıyla kullanılan sembollere ne ad verilir

Hinduizm ve Budizm evrenin yapısını simgelediğini düşünülen ritüel ve meditasyon amacıyla kullanılan sembollere ne ad verilir
Hinduizm ve Budizm evrenin yapısını simgelediğini düşünülen ritüel ve meditasyon amacıyla kullanılan sembollere ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hinduizm ve Budizm evrenin yapısını simgelediğini düşünülen ritüel ve meditasyon amacıyla kullanılan sembollere ne ad verilir  

A- Mahayana

B- Arhat

C- Buda

D- Mandala

Doğru Cevap: Mandala

Mandala nedir?

Hinduizm ve Budizm’de evrenin yapısını simgelediği düşünülen, ritüel ve meditasyon amacı ile kullanılan sembollere mandala denir. Mandala, Sanskritçe'de basitçe 'çember' anlamına gelir. Kelimenin kökenine bakıldığında, “Manda” enerji veya öz, “La” ise kap kavramını ifade eder; mandala ise "enerjiyi saklayan/tutan kap" olarak tanımlanabilir.

Mandala'nın kısa tarihi

40.000 yıl önce yapılmış olduğu düşünülen bazı mağara resimlerinde de mandala benzeri şekillere rastlamak mümkün. Batı Tibet’teki Khartse Vadisi’nde bulunan Budist kalıntılarda mandala çizimleri içeren duvar ve tavan boyamaları dikkat çekiyor.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.