Hint kültüründe 3. gözü simgelediğine inanılan nokta şeklindeki kırmızı boyaya ne ad verilir

Hint kültüründe 3. gözü simgelediğine inanılan nokta şeklindeki kırmızı boyaya ne ad verilir
Hint kültüründe üçüncü gözü simgelediğine inanılan nokta şeklindeki kırmızı boyaya ne ad verilir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : Hint kültüründe 3. gözü simgelediğine inanılan nokta şeklindeki kırmızı boyaya ne ad verilir 

A- Sari

B- Bindi

C- Yuga

D- Paduka

Doğru Cevap: Bindi

Hintlilerin Alınlarının Ortasındaki Nokta

Bindu kelimesinden turemiş sanskritce nokta anlamına gelen kelime.Hintlilerin iki kaşlarının ortasına yaptıkları evliliği sembolize eden kırmızı, turuncu (veya başka renklerdeki) nokta.Hintli kadınların alınlarına yapıştırdıkları "bindi" adı verilen noktaların ise negatif düşüncelerden koruma özelliği olduğuna inanılıyor. Bekarların siyah, evli kadınların kırmızı renkte taktığı bindiler, artık aksesuvar olarak kullanıldığı için farklı renk ve figürlerde yapılıyor.
Hintli kadınların alnının orta yerinde, iki kaşının arasında mutlaka bir "bindi" vardır. Hindu inançlarına göre, alnın orta kısmı ruhun insan vücudundaki yeri ya da 3. gözün bulunduğu yer olarak kabul edilir. Meditasyon halinde yaşam süren Hintliler alınlarının ortasında olan "bindi"’nin açılmasını ümid ederler. Yani bir anlamda bilinçaltı ve üzeri inançlarına göre bir bütün olacaktır. Bu bir anlamda ruhsal yolculuğun da simgesidir.Bindi' ler yapıştırma şeklinde süsler olabildiği gibi kırmızı işaret veya sandal ağacı macunu ile de yapılabilir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.