Hızma nedir, hızma ne demek

Hızma nedir, hızma ne demek
Ayı, boğa vb. hayvanların dudaklarına veya burnuna geçirilen demir halka Küpe.

Burun kanadına takılan süslü, altın veya gümüş halka.

Hızma ile ilgili cümle

  • "Ayının burnuna hızma takmışlar, oynatıyorlar."

Hızmanın yerel Türkçe anlamı:

  • Köpeğin boynuna takılan dişli demir halka.
  • Burun kanadına takılan halka.
  • Burun kanadına takılan süslü altın ya da gümüş halka, küpe.
  • Küpe.
  • Ayıların burnuna takılan halka

Hızma hakkında bilgiler

Pirsing ve Hızma (İngilizce: piercing), bir takı türüdür. Cildin ve altındaki yağ tabakasının ya da kıkırdağın delinmesi ve takı ya da iğne takılması usulü ile gerçekleştirilen vücut süsleme sanatıdır. Bu şekilde takılan takılara da pirsing denir. Pirsing çoğunlukla kişisel bir kendini ifade yöntemi olarak kullanılır.

Yöresel ve geleneksel olup, daha çok burna ya da üst dudak üzerine takılır. Halkalı veya iğne şekilli olabilir. Bölgesel anlamda Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde kadınların taktığı bir takıdır. Altın, gümüş, pırlanta gibi değeri yüksek taşlardan imal edilenleri, özellikle düğünlerde yöresel kıyafetleri tamamlamaktadır. Ayrıca Türkiye'de güvercin yetiştiriciliği ile uğraşıp bunu bir hobi olarak yapan güvercin sahipleri de, kuşlarının daha güzel ve alımlı görünmesi için güvercinlerin başlarına hızma, küpe ve ayaklarına boncuk takmaktadırlar.

Piercing sözcüğü, İngilizce piercing (sivri bir şeyle delmek) sözcüğünden gelir.

Pirsing yapımı için 750'lik altın, Platin, Niyob, Polytetrafluorethylen (PTFE) ya da "tıbbi çelik" gibi metaller kullanılır. Diğer metaller alerji-tehlikesi yüzünden kullanılmazlar.

Hızmanın tanımı, anlamı nedir

Dudak : Ağız. Ağzın, dişleri örten ve dışarıya doğru az veya çok kıvrılan üst ve alt kenarlarından her biri.

Altın : Bu elementten yapılmış. Altından yapılmış sikke. Atom sayısı 79, atom ağırlığı 196,9 olan, 1064 °C'de eriyen, kolay işlenen, yüksek değerli, paslanmaz element, zer (simgesi Au). Üstün nitelikli, değerli.

2
67
1
0
0
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.