http://ogrenci.anadolu.edu.tr AÖF sınav sonuçları açıklandı

http://ogrenci.anadolu.edu.tr AÖF sınav sonuçları açıklandı
Açıköğretim Fakültesi Bahar Dönemi Final Sınav Sonuçları açıklandı. AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız.

Açık Öğretim Fakültesi AÖF öğrencilerin dört gözle beklediği sınav sonuçları açıklandı.  AÖF Bahar Döenmi Dönem Sonu Sınav sonuçlarına ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

Öğrenciler AÖF Sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecekler. AÖF sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.

NOTLAR VE ANLAMLARI:

84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)
77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)
71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)
66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)
61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)
56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)
50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)
46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)
0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

Bu tabloya göre 33-49 arası ortalama getirdiğiniz derslerden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz.

Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir.

Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz. 32 ve aşağı aldığınız derslerden direk kalıyorsunuz.

Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

Yeni Dönemlik-Kredili Sistem

Akademik ders yılı içerisinde geçmek zorunda olduğu dersleri geçemeyen öğrenciler için üniversitelerde bütünleme sınavları yapılıyor. AÖF’de de geçmiş senelerde uygulanan bu uygulamanın, 2012-2013 yılında yeni dönemlik-kredili sisteme geçilmesiyle bu sene kaldırıldığı açıklandı. Bütünleme hakkının bütün üniversite öğrencileri gibi kendilerinin de hakkı olduğunu savunan AÖF öğrencileri, sene ve ders ücreti kaybı yaşamadan bütünleme sınavından tekrar yararlanabilmek için Şikayetvar’a şikayetlerini yazdı.

Eğer AÖF’de bu sene bütünleme sınavı gerçekleşmezse öğrencilerin 1-2 Haziran’da yapılan final sınavında yeterli geçer notu alarak dersleri geçmesi gerekiyor. Final sınavında derslerini geçemeyen öğrenciler ise bütünleme sınavına giremeden gelecek sene de aynı dersleri tekrar alacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.