Hünnap şifa deposu

Hünnap şifa deposu
Marmara ve Güney Anadolu'da yaz aylarında yetişen hünnapın tam bir şifa kaynağı olduğu belirtildi.

Güzel kokulu ve 4-5 metrelik bir ağacın meyvesi olan hünnap, halk arasında 'doktor hünnap' olarak da biliniyor. Zeytin büyüklüğündeki bu şifalı meyve, pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini ihtiva ediyor.

Bitkisel ilaç olarak kullanılıyor

Hünnap, reçel ve sirke yapımının yanı sıra bitkisel ilaç olarak da kullanılıyor. Hünnabın, astım ve solunum sistemi hastalarına çok faydalı olduğu, balgam sökücü ve öksürük kesici özelliği olduğu biliniyor. Kanı temizleyip bağırsakları çalıştıran hünnap, streste vücudun kendini tekrar inşa etmesini hızlandırıyor.

Nezle ve soğuk algınlığına iyi geliyor

Nezle ve soğuk algınlığına karşı direnci artırıyor. Şekeri dengeliyor. Zihni ve bedeni yorgunluk, zafiyet, ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında insana güç veriyor. Ateşi de düşürüyor. Bu şifalı meyve pazar yerlerinde, manavlarda ve aktarlarda bulunabiliyor. Uzmanlar her sabah 3 hünnap yemeyi tavsiye ediyor. Hünnabın kilosu 10-20 lira arasında satılıyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.