İlkbaharın Gelişi (Nevruz) İle İlgili Kompozisyon

İlkbaharın Gelişi (Nevruz) İle İlgili Kompozisyon
İlkbaharın gelişi doğanın canlanması yani Nevruz ile ilgili yazı / kompozisyon

İlkbahar belki de mevsimlerin en güzelidir. Kış ayını terk ederken resmen donmuş olan doğal hayat yeniden yaşama merhaba dercesine büyük bir coşku ile yeniden doğuşu yaşar. Belki farklı yarım kürelerde farklı zamanlarda yaşansa bile bizim ülkemizin yer aldığı Kuzey Yarımkürede 21 Mart ile 22 Haziran tarihleri arasında yaşanmaktadır.

Eski kültürler incelendiğinde yeni yılın başlangıcının nhep 21 Mart ya da 22 Mart’a denk geldiği görülür. yani atalarımız aslında yeni yılın başlangıcı olarak Bahar aylarının başlangıcını kabul etmişlerdir. Bu sebeple binlerce yıldır bu günler Yeni Gün ya da Nevruz olarak kutlanmaktadır. Hem de sadece bir halka ait bir bayram olarak değil Balkanlardan Orta Asya’ya kadar çeşitli hikaye ve destanlara bağlı olarak ama hep aynı günde Nevruz yani Baharın gelişi kutlanmaktadır.

Baharın gelmesi aynı zamanda insanların üzerinde muhteşem güzel değişikliklerinde olmasını sağlamaktadır. Her ne kadar bahar yorgunluğu ve alerjen etkiler bazı kişileri olumsuz etkilese bile bahar aylarında insanlarda kendilerini iyi hissederler. Artık sık sık hastalanmazlar içleri heyecan dolu olur ve genelde yeni aşklar ya da yeni işler hep bu mevsimde başlar. İnsanın içi içine sığmaz papatya denen o muhteşem çiçek ve kelebekler hep bu mevsimde olur. hele yeşil erik yok mu hemen ağzımızın sulanmasını nasıl durdurabiliriz.

Yani İlkbaharın gelişi bir mutluluk gösterisidir ve bu mutluluk herkese sadece insanoğluna değil tüm canlılara aittir.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.