İlköğretim haftası şiirleri

İlköğretim haftası şiirleri
İlköğretim haftası ne zaman, ilköğretim haftası şiirleri, ilköğretim haftası tarihi, ilköğretim haftası ne zaman ve niçin kutlanır, ilköğretim haftası ile ilgili yazı, ilköğretim haftası ile ilgili şiir, ilköğretim haftası nedir?

İlköğretim Haftası nedir

İlköğretim haftası okulların açıldığı ilk hafta kutlanan, önemini vurgulamak için okullarda şiirlerin okunduğu basit ama tatlı etkinliklerin düzenlendiği bir haftadır.

Ülkemizde zorunlu olan ilköğretim yavrularımızın ilk bilgilerinin aldıkları, dimağlarının genişlediği akranları ile sosyal kaynaşmanın yaşandığı öğretim dönemidir. Çocuklarımızın kişiliklerinin oturmaya başladığı ve hayata dair bilgilerinin önemli bir kısmını edindiği bu yıllar çoğumuzun en güzel yıllarıdır.

İlköğretim çağı çocuklarının anıları saf ve unutulmazdır. İlk aşklar bu çağlarda yaşanır, ilk deneyimler bu yaşlarda tecrübe edilir.

Çocuğunun okula başlaması her veli için unutulamaz ve en önemli deneyimlerden biridir. Daha dün emekleyen bebeğin şimdilerde okul forması giymiş halde elinde çanta ile okulun yolunu tutması gurur duyulacak sevindirici bir manzaradır. İlk harflerin öğrenilmesi, ilk çizgiler, ilk okul yaramazlıkları, ilk ödevler, ilk cezalar, ilk çarpım tablosu ezberleme deneyimleri…

Herkes için bu dönem gayet özeldir, aynı zamanda eğitim kariyeri ve kişiliğin oluşması için uygun adımların atılma zamanıdır. İyi okul seçimleri, iyi öğretmen seçimleri, ideal ders çalışma taktikleri velilerin gündemlerinden eksilmez bu yıllarda.

İlk edinilen bilgi ve deneyimler sonraki hayatlar için belirleyici olacaktır. Bunun farkında olan veli ve öğretmenler bazen aşırıya kaçabilmektedir. Öğrencilerini ödeve boğan öğretmenler ve çocuğuna ders çalışma disiplini edindirmek için onu asosyal hale getiren veliler bunun uç ve kötü örnekleridir. Aynı şekilde “su akar yatağını bulur” felsefesi ile hareket eden veliler daha sonra ekmedikleri tarlalardan ürün beklediklerinde hüsrana uğramaktadırlar.

İlköğretim haftası yaşanan ilkler nedeniyle tecrübesizlere tecrübe edindirmek, eğitimin önemini ve bu süreçte hangi davranış şekillerinin doğru, hangilerinin yanlış olduğunu vurgulamak ve öğrenci, öğretmen ve velileri yeni başlayan eğitim öğretim yılına hazırlamak açısından önemlidir.

Bir çok öğrenci şiir yazma ve okuma deneyimini bu haftada yaşar. Yapılan etkinlikler doğru zannedilen yanlışların göz önüne serilmesi ve uzun eğitim maratonunda doğru adımlar atılmasını sağlar.

İlköğretim haftasının eğitim öğretim sezonunun ilk hafta yapılması manidardır. Böylece yaz rehaveti şenliklerle ve farkındalık faaliyetleri ile atlatılması sağlanır. Sezon başında bu tür bilinçlendirme çalışmalarının yapılması ilerleyen hafta ve aylarda doğru adımların atılması ve öğretimin kolaylaştırılması açısından önem ifade etmektedir.

Bu hafta kendini eğitime adamış öğretmen camiasının sorunlarını gözden geçirmek ve kemikleşmiş eğitim sorunlarına neşter atmak açısından da fırsat oluşturabilir. Bu konuda ilk akla gelen sorun eğitim ve sınav sisteminin çok sık değişmesi ve öğrenci ve öğretmenlerde adaptasyon sorunu oluşturmasıdır. Aynı zamanda eğitim kalitesinin artırılmasını ders sayısının artırılması veya müfredatın şişirilmesi demek olmadığını da vurgulamak gerekir.

Öğrencileri derse, ödeve boğmanın kaliteyi artırmayacağı, onları daha eğitimli yapmayacağı, tam aksine eğitimden soğutacağı açıktır. Bu faktörler bir süredir ele alınmakta ve alternatif eğitim modelleri masaya yatırılmaktadır.

İlköğretim Haftası

İlköğretim haftasını
Kutlayalım hep birlikte.
Çalışmanın arkasını
Bırakmayalım derslikte.

Çalışırsak kazanırız,
Bilgilerle bezeniriz.
Kenetlenmiş bir toplumsak
Sağlam olur düzenimiz.

Bakın açıldı okullar
Cıvıl cıvıl bütün yollar.
Yarınını düşünenler
Çocuğunu okuturlar.

İbrahim ŞİMŞEK

İlköğretim Haftası

Okulları açıyor,
Bize neşe saçıyor,
Hafta sonu kaçıyor,
İlköğretim Haftası.

Yaşın yediyse tamam,
Okul çağın gelmiş tam,
Bize en büyük bayram,
İlköğretim Haftası.

Çocuklar seni ister,
Bilgi yolunu göster,
Bütün yurda ışık ver,
İlköğretim Haftası.

Fahrünissa ELMALI

Sınıfta

Sınıf kendi evimiz,
Tertemiz tutmalıyız.
Çamurlanmasın yerler,
Sonra bize ne derler.
Açık kalsın pencere,
Kağıt atmayın yere,
Ya öğretmen girerse,
Ne ayıp size derse ?
Tahtayı kirletmeyin,
Duvarı pisletmeyin,
Herkes bizi kıskansın,
Üçüncü sınıf sansın.
Çocuklar uslu durun,
Rahat rahat oturun,
Kimse sevmez haşarı
Kavgacı çocukları!…

İlköğretim Haftası

Okumak ve yazmak bilgisi
Işıkla dolu bir yapıdır.
Bunun için
İlköğretim Haftası,
Mutluluğa açılan
En güzel kapıdır.

Okumalı, yazmalı insan;
Bilgiyle yeşermeli
Sevgili vatan.

Adnan Çakmakçıoğlu

İlköğretim
Yıllarca ilgisizlik
Geri bıraktı bizi
Yeniden ele aldık
Şimdi genç neslimizi

İlköğretim temeldir
Milletçe eğitimde
Kalamaz millet artık
Çağının gerisinde

Kadın erkek okumuş
Bir millet olacağız
Seferber olduk buna
Elbet başaracağız

Başöğretmen Atatürk
Başlattı bu devrimi
İzinde yürüyoruz
Alıyoruz yerini

(Anonim)

243
286
152
25
15
22
426
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.