İnsanlar doğal çevreyi nasıl etkiler

İnsanlar doğal çevreyi nasıl etkiler
İnsanlar doğal çevreyi nasıl etkiler, Örnek vererek açıklayınız

Soru : İnsanlar doğal çevreyi nasıl etkiler? Örneklendiriniz.

Beşeri faaliyetler olarak fabrikalaşma ve makine kullanımı çevreye zarar verebilir ve hatta bazı durumlarda zarar vermektedir.

İnsanlar doğal çevreyi olumlu veya olumsuz olarak etkileyebiliyorlar. Olumlu anlamda doğal çevreye sahip çıkarak, yeşil bitki örtüsünü arttırarak, doğal yerleri turizm yerlerine çevirerek, ağaç dikerek etkilerler. Olumsuz anlamda ise ormanları yok ederek, kirli atıkları doğaya atarak, hayvanların yaşam alanlarını yok ederek, her yere beton binalar inşa ederek etkilemektedir.

İnsanlar, doğal çevreyle uyumlu yaşayan varlıklardır. İnsanların etrafını saran cansız ve diğer canlı varlıklardan oluşan alan doğal çevre denir. Doğal çevre, doğal denge ve döngülerden oluşmaktadır. İnsanların doğal çevre üzerinde etkisi bulunmaktadır. İnsanlar doğal çevrenin korunmasında önemli bir yere sahiptir.

İnsanlar doğal çevreyi son günlerde olumsuz etkilemektedir. İnsanlardan bazıları çevre koruma faaliyetleri yapsa da insanların çoğu doğal çevreye doğrudan ya da dolaylı olarak zarar vermektedir. İnsanların çevreye zararları, çevre kirlilikleri şeklinde meydana gelmektedir. Hava kirliliği, su kirliliği, ışık kirliliği, ses kirliliği, toprak kirliliği şeklinde çevre kirlilikleri doğal çevreye zarar vermektedir.

1027
250
506
53
55
89
520
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.