İnsanların, doğuştan hangi korkuya sahip oldukları düşünülmektedir

İnsanların, doğuştan hangi korkuya sahip oldukları düşünülmektedir
Yapılan araştırmalara göre, insanların, doğuştan hangi korkuya sahip oldukları düşünülmektedir, İnsanlar hangi korkuya doğuştan sahiptir?

Soru : Yapılan araştırmalara göre, insanların, doğuştan hangi korkuya sahip oldukları düşünülmektedir?

A- Düşme korkusu

B- Karanlık korkusu

C- Aç kalma korkusu

D- Takip edilme korkusu

Doğru Cevap : Düşme Korkusu

Korkularımız doğuştan mı gelir, öğrenilir mi ?

Bireylerin dikkatlerini, farkında bile olmadan otomatik olarak onlar için önemli bir uyarıcıya yönlendirme kapasitesi, insanlığın ilk zamanlarından beri sahip oldukları bir özelliktir. Bireylerdeki kaygı ise bu “tercih edilmiş” dikkat yönlendirmesinin korku ya da tehdit içeren uyarıcılara yönlendirilmesinden kaynaklandığı gözlemlenmektedir. Peki hangi uyarıcıların korku ya da tehdit içerdiğine dair bilgilere doğduğumuz andan itibaren sahip miyiz yoksa sonradan mı öğreniyoruz? Bu soruya karşılık gelen araştırmalar iki tane yaklaşım göstermektedir. Evrimsel psikoloji bu soruya, bizim doğuştan itibaren bir “korku modülü” ile yaşadığımızı, ve bu korku modülünde yılan, örümcek, yükseklik ve karanlık gibi insanın “doğasını” tehdit eden uyarıcılardan korkmaya programlı olduğumuzu belirterek yanıt vermektedir. Gündelik hayatımızda edindiğimiz diğer korkular ise, örneğin bir film sahnesi ya da bir karakter, bizim için öğrenilmiş korkulardır. Bu yaklaşıma göre, doğuştan gelen korkularımız her zaman öğrenilen korkularımızdan daha baskındır.

İnsanın doğuştan gelen 2 temel korkusu vardır. Bunlardan birincisi yüksekten düşme korkusu diğeri ise yüksek ses korkusudur. Bunun dışındaki bütün korkular öğrenilmiş veya toplum tarafından öğretilmiş korkulardır. Korku, cesaretli olmamızı engelleyen kör noktalardan biridir.

Kaynak:Eğitim Sistem

1
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.