Irmak kenarına çeşme yapılmaz atasözünün anlamı

Irmak kenarına çeşme yapılmaz atasözünün anlamı
Irmak kenarına çeşme yapılmaz anlamı, özellikle iş yeri açarken veya iş kurarken arz-talep dengesinin göz önünde bulundurulması gerektiğini açıklamak için söylenir.

İnsanlar, ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli müesseseler kurar, işyerleri açarlar. Gerçekten ihtiyaca cevap veren bir kuruluşun yanına aynı amaca yönelmiş ama daha alt seviyede hizmet verecek bir kuruluşun yapılması boşa emektir. Çünkü zaten belli bir ihtiyaca cevap verilmektedir. Onun yerine ayrı bir ihtiyaca yönelik çalışmalar yapmak daha karlı ve isabetlidir.

Irmak kenarına çeşme yapılmaz atasözünün anlamı şu şekilde :

Birbirine zıt verimlilikteki iki kurum veya sosyal müessesenin, aynı ortamda varlıklarını sürdürmeleri zordur.

Zaten varolan ve herkesin istifade edebildiği şeyin yanına, aynı işi görmek üzere daha yetersizini ve zayıfını eklemek akıllılık değildir. Böyle bir gayret boşuna yorulmaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
30
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum