İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı Puan Hesaplama

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı Puan Hesaplama
İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı Puan Hesaplama için buraya tıklayın. İSG Sınavı Puanı hesaplanması için sınavda yapılmış doğru sayısı yeterlidir.

2016 İSG Sınavında Kaç Soru Var?

Sınavda adaylara, 4 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacaktır. Her testte 60 soru yer alacaktır. Aynı tarih ve saatte 4 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

a- İş Yeri Hekimliği Testi
b- C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
c- B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
d- A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

2016 İSG Sınavı Kaç Testten Oluşuyor?

Aynı tarih ve saatte 4 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecektir. Testler içinde ortak sorular da yer alabilecektir.

a- İş Yeri Hekimliği Testi
b- C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
c- B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi
d- A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı

2016 İSG Sınavında Sorulacak Soruların Konu Dağılımları ve Soru Yüzdelikleri Nasıl Olacak?

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı Soru Oranları

2016 İSG Sınavı ÖSYM Tarafından Nasıl Değerlendirilecek?

Adaylar testteki soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde bu soru, ilgili testte en az bir işareti bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir. Değerlendirme, her sorunun değeri aynı olmak üzere 100 puan üzerinden yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayısı ham puanı olacaktır. Aşağıdaki formül kullanılarak adayların 100 üzerinden puanları hesaplanacaktır

İSG Sınavı Puan Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Puan=Doğru sayısı/Soru sayısı X100 

A, B sınıfı iş güvenli ve uzmanlığı sınava giren adayların cevap kağıtları iki defa optik okuyucudan geçirilerek okutulmak ta ve sınava giren adayların puan hesaplama yöntemi şu şekilde olmaktadır. Puan=Doğru sayısı/Soru sayısı X100 formülü ile hesaplanmaktadır. Sınavda her soru için eşit puan dağılımı uygulanmakta, değerlendirme 100 üzerinde 70 puan ve üstü alarak, sınavda başarılı olarak sayılırsınız. Sınavda toplam 80 soru sorulmakta, geçme şartı ise 56 soru doğru yapılması halinde geçmiş oluyorsunuz. Hatalı soru çıkması halinde, hatalı bulunan soruların şıkları doğru kabul edilerek, iş güvenliği ve uzmanlığı adaylarına ek puan olarak eklenmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.