"Islama köfte" yiyip "Tatangalar" taraftar grubu ile maç izliyorsanız hangi şehirdesinizdir

"Islama köfte" yiyip "Tatangalar" taraftar grubu ile maç izliyorsanız hangi şehirdesinizdir
Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Tatangalar, 1990 yılında Sakaryaspor Altyapı oyuncuları tarafından kurulan ve adını Kurtlarla Dans filminden alan taraftar grubu.

Kim Milyoner Olmak İster 18 Şubat 2017 Cumartesi 655. Bölüm Yarışma Sorusu;

Soru : "Islama köfte" yiyip "Tatangalar" taraftar grubu ile maç izliyorsanız hangi şehirdesinizdir

Doğru Cevap: Sakarya

Tatangalar, 1990 yılında Sakaryaspor Altyapı oyuncuları tarafından kurulan ve adını Kurtlarla Dans filminden alan taraftar grubu. Grubun liderliğini Keçi Yılmaz yapmaktadır. Türkiye'nin önde gelen taraftar gruplarından biri olan Tatangalar, şehrin en büyük sivil toplum örgütüdür. Yaptıkları farklı pankartları ve sloganlarıyla nam salan Tatangalar yalnız tribün faktörleriyle değil sosyal yardım kampanyalarıyla da adından sıkça söz ettirmektedir. Sakaryaspor taraftar grubu Tatangalar'ın Göztepe taraftarıyla dostluğu vardır.

Islama köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.