İslam`ın şartı beş, altıncısı insaf demişler atasözünün anlamı

İslam`ın şartı beş, altıncısı insaf demişler atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere İslam'ın şartı beş, altıncısı insaf demişler anlamı nedir, İslam'ın şartı beş, altıncısı insaf demişler ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

İslam'ın şartı beş, altıncısı insaf demişler anlamı şu şekilde :

“Kelime-i şahadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekât vermek” İslâm dininin beş temel buyruğudur. Eğer bu beş şarta bir şart daha eklenecek olsaydı, bu mutlaka “insaflı olmak” olurdu. Çünkü insaf sahibi olmak, Müslümanlar için son derece önemli bir vasıftır.

İslam dinin beş temel esası vardır. Eğer bunlara bir altıncısını eklemek gerekseydi, herhalde "insaf" olurdu. Çünkü insaf, bir toplum için en az islamın beş şartı kadar gereklidir.

"Kelime-i şahadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekât vermek" İslâm dininin beş temel buyruğudur. Eğer bu beş şarta bir şart daha eklenecek olsaydı, bu mutlaka "insaflı olmak" olurdu. Çünkü insaf sahibi olmak, Müslümanlar için son derece önemli bir vasıftır. İnsaf, İslâm'ın beş şartı kadar değerli bir özelliktir. İnsaflı insan kötülük ve haksızlık yapamaz. Her zaman şefkatli ve yardımseverdir.


Atasözü Nedir?

Atalarımızın uzun denemelere dayanan yargılarını, tecrübelerini, bilgece düşünce ya da öğüt olarak ifade eden ve kalıplaşmış biçimleri bulunan kamuca benimsenmiş özlü sözlerdir.

Daha fazla atasözü için tıklayınız.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.