İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucusu Ressam Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa terbiyecisi tablosu hangi mekanın içinde resmedilmiştir

İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucusu Ressam Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa terbiyecisi tablosu hangi mekanın içinde resmedilmiştir
İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucusu Ressam Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa terbiyecisi tablosu hangi mekanın içinde resmedilmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İstanbul Arkeoloji Müzesinin kurucusu Ressam Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa terbiyecisi tablosu hangi mekanın içinde resmedilmiştir 

A- Gülhane Çinili Köşk

B- Ortaköy Cami

C- Bursa Yeşil Cami

D- Üsküdar Çinili Cami

Doğru Cevap: Bursa Yeşil Cami

Kaplumbağa Terbiyecisi, Osman Hamdi Bey'in 1906 ve 1907 yıllarında iki farklı versiyonunu çizdiği tablosudur. Osmanlı Ressamlar Cemiyeti tarafından çıkartılan gazetenin on yedinci sayısında tablonun adı Kaplumbağalar ve Adam olarak geçer, ancak tabloya daha sonra yaygın olarak bilinen Kaplumbağa Terbiyecisi adı verilmiştir.

Belinde sıkı bir kemerle bağlanmış kırmızı uzun bir giysi giyen sakallı bir adam, mavi çinilerle kaplı eşyasız ve bakımsız bir odada, izleyiciye arkası yarı dönük biçimde dikilmektedir. Başına, etrafına gelişigüzel bir yemeni sarılmış arakiye takmıştır. Adamın ayaklarının dibinde, yerdeki yaprakları yemekte olan kaplumbağalar vardır. Bursa'daki Yeşil Camii'nin üst katındaki odanın duvarlarındaki sıvalar ve çiniler yer yer dökülmüştür. Tablonun tek ışık kaynağı adamın önündeki alçak penceredir.
 
Ellerini arkasında kavuşturmuş olan adam bir ney tutmaktadır. Sırtında bir nakkare asılıdır ve buna bağlı bir mızrap boynundan aşağıya sarkar. Bazılarına göre adamın sırtında asılı olan şey, eskiden dervişler ve dilenciler tarafından kullanılan, hindistan cevizinden ya da abanozdan yapılma dilenci çanağı olan keşkülüfukaradır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.