İstanbul Teknik Üniversitesinin Helikopter türünde ürettiği insansız yerli aracın adı nedir

İstanbul Teknik Üniversitesinin Helikopter türünde ürettiği insansız yerli aracın adı nedir
İstanbul Teknik Üniversitesinin Helikopter türünde ürettiği insansız yerli aracın adı nedir sorusunun cevabını vereceğiz.

Soru : İstanbul Teknik Üniversitesinin Helikopter türünde ürettiği insansız yerli aracın adı nedir 

A- İtükopter

B- Heron

C- Arıkopter

D- İtükuş

Doğru Cevap: Arıkopter

İTÜ, insansız hava aracı üretti. Savunma sanayisiyle birlikte geliştirilen ARIKOPTER, 200 kilometrelik mesafede tarama yapabilecek ve havada sabit kalarak detaylı görüntü alabilecek

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmalarla birlikte geliştirilen insansız hava aracı, 200 kilometrelik bir mesafede tarama yapabilecek ve diğer insansız hava araçlarından farklı olarak havada sabit kalarak istenilen bölge hakkında detaylı görüntü alabilecek.
 
İnsansız hava aracı projesine yaklaşık 4 yıl önce İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'in özel yönlendirmesi ve desteğiyle başladıklarını aktaran Aslan, şöyle konuştu:
 
''Birinci prototipi 2 yıl süre ile test ettik. Bu testlerden öğrendiklerimiz ile daha iyisini yapmak üzere ilgili sanayi kuruluşları ile birlikte harekete geçtik. Bu ikinci prototip helikopteri 9 ayda bitirebilirdik ama özellikle bir takım malzemelerin hemen temin edilememesinden ya da üretimdeki gecikmelerden süre uzadı. Örneğin; bazı temel malzemelerin alımına başlanması 6 ay sürdü. O süre zarfında bir imalat çalışması olamadı. İnsan ve bilgi altyapımız daha da geliştikçe, İTÜ'nün tasarım yeteneği, oldukça gelişmiş laboratuvarları ile İstanbul ve diğer ana şehirlerdeki yan sanayiyi de kullanarak geliştirdiğimiz sistemleri prototipleyip uçuruyoruz.''

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.