İstanbul'da 6 Ekim 2015 Salı günü okullar tatil mi?

İstanbul'da 6 Ekim 2015 Salı günü okullar tatil mi?
İstanbul'da 6 Ekim 2015 Salı günü okullar tatil mi? İtilaf devletlerinin İstanbul'u işgallerinin, 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu'nun resmen sonlandırmasının ardından her yılın 6 Ekim’i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak
Yani sonuç olarak 6 Ekim tatil mi?
  
6 Ekim İstanbul'un Kurtuluş günü olduğu için Mahalli bayram olduğundan dolayı kutlma etinlikleri yapılacaktır ve okullar yönetmelik gereğince bir gün boyunca tatildir.
 
İstanbul'un Kurtuluşu
 
İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdiler. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü.
 
Türk Ordusu'nun İzmir'e girmesinden sonra Fahrettin Paşa komutasındaki 5. Süvari Kolordusu İtilaf Devletleri kontrolündeki tarafsız bölgeye doğru ilerlemeye başladı. Bunun üzerine Müttefik kuvvetlerde bulunan Fransız ve İtalyan birlikleri derhal geri çekildi. Çanakkale'de bulunan İngiliz birlikleri General Harrington'un emriyle savunma pozisyonu aldı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.